Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στον εισαγγελέα ως ύποπτος για κακουργηματική απιστία ο Γιώργος Προβόπουλος!

 Η δικαιοσύνη οφείλει να αποδείξει οτι ειναι θεματοφύλακας της δημοκρατιας, της νομιμότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Κάθε εμπλεκόμενος στο πλιάτσικο του μνημονίου πρεπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά εαν θελουμε να έχουμε μέλλον ως Έθνος και ως κοινωνία. Μην υποκυψετε σε εκβιασμούς και σύσσωμος ο λαός θα σταθεί στο πλευρό σας κύριοι εισαγγελείς.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
 
Για το σκάνδαλο της έγκρισης εξαγοράς της Proton Bank – το Μάρτιο του 2010 κατηγορείται ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος ο Γιώργος Προβόπουλος. Η δικαιοσύνη οφείλει να ζητήσει και πραγματογνωμοσύνη στα δανεια της Proton, μεταξύ των οποίων υπήρχαν και συμφωνίες της περιβόητης OMEGA όπου εμπλέκεται ο Νικος Παπανδρεου και στενός συγγενής του Ε. Βενιζέλου! Οπως ακριβως είχε ζητήσει και ο ίδιος ο Λαυρεντιαδης, αντί να το ζητήσει η δικαιοσύνη!
 
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του directnews.gr οι Οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης, έχουν καλέσει με την ιδιότητα του υπόπτου τον Γιώργο Προβόπουλο, μαζί με άλλα στελέχη της ΤτΕ, προκειμένου να δώσουν τις επόμενες ημέρες έγγραφες εξηγήσεις για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε κακουργηματική απιστία η οποία τελέστηκε σε βάρος της δημόσιας περιουσίας.
 
Το άρθρο 390 του Ποινικού Κώδικα ορίζει τα εξής: «Όποιος με γνώση ζημιώνει την περιουσία άλλου, της οποίας βάσει του νόμου ή δικαιοπραξίας έχει την επιμέλεια ή διαχείριση τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Εάν η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ, ο δράστης τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών».
 
Σημειώνεται, ότι η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των υπευθύνων της ΤτΕ, βασίζεται στο πόρισμα που συνέταξε στις 7 Μαΐου 2013 ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Καλούδης, μετά από έγγραφη παραγγελία του τότε Οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.
Από τότε και επί 14 ολόκληρους μήνες το πόρισμα Καλούδη παρέμενε “εν υπνώσει” , ενώ δικαστικοί κύκλοι έκαναν λόγο για αφόρητες πιέσεις που ασκούσαν συστημικοί τραπεζίτες προς τη Δικαιοσύνη, για «να μην ανοίξει η υπόθεση»…
 
Σήμερα πάντως, οι Οικονομικοί εισαγγελείς φέρονται αποφασισμένοι να διερευνήσουν σε βάθος όλα τα στοιχεία του σκανδάλου και να μην “χαριστούν” σε κανέναν όσο ψηλά και αν βρίσκεται, όποια θέση και αν κατέχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

4 σχόλια:

cybersurfer είπε...

Επιτέλους .!
Θεωρώ τον αγέλαστο αυτό μισάνθρωπο ως ¨εκτελεστή" του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος . ΑΣΧΕΤΟΣ και ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Τ3-Τ10
ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2009
ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ : ΤΟ ΣΔΟΕ ΝΑ ΕΛΕΝΞΕΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ , ΕΝΟΣ ΑΠ ΟΛΟΥΣ, ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ !!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΑ "ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ " ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΣΤΕΝΗ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΑΠ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ , ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΗΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ !!!!! ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

λογικά θα του κλ@σουν...