Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

KAI NEO 'KANONI" ΜΕΤΑ ΤΗ MAZDA! ΠΟΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΤΩΧΕΥΕΙ;

Και νέο “κανόνι” μετά την Mazda. Ποια βιομηχανία πτωχεύει

Στην πτώχευση οδηγείται εκούσια, η Αλουμίνιο Μακεδονίας Α.Ε.(Αlmaco), κάτω από το βάρος υποχρεώσεων που συνολικά ξεπερνούν τα 35,3 εκατ. ευρώ και με δεσμευμένους τους τραπεζικούς της λογαριασμούς, μετά από την επιβολή προστίμου 2,7 εκατ. ευρώ από την Εφορία καιαπό αναγκαστική κατάσχεση που της επιβλήθηκε για χρέη 722.000 προς το ΙΚΑ.

Στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, που συζητήθηκε χθες η αίτηση πτώχευσης της εταιρείας, ήταν παρόντες στο ακροατήριο πρώην εργαζόμενοι της Almaco, που έχουν συνολικές απαιτήσεις για μισθούς, επιδόματα και αποζημιώσεις που ανέρχονται σε 2,080 εκατ. ευρώ.

Παρέμβαση στη διαδικασία άσκησε η πελάτης και πιστώτρια της Almaco, Shuco Ελλάς, η οποία υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της «Αλουμίνιο Μακεδονίας» Παντελής Ζαχαριάδης, έχει μεταφέρει τη δραστηριότητά του στη μονοπρόσωπη C.AL.COM με έδρα στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, κάτι που υποστηρίζουν και πρώην υπάλληλοι της επιχείρησης , αλλά που δεν απέδειξαν με στοιχεία στο δικαστήριο.

Η Almaco, με εγκαταστάσεις στο Κιλκίς, ιδρύθηκε το 1977 να αναπτύχθηκε στα καλά χρόνια της κατασκευαστικής βιομηχανίας. Η εταιρεία, από τζίρους της τάξης των 35-40 εκατ. το χρόνο, το 2012 είχε πέσει στα 9,6 εκατ. ευρώ και το 2013 στα 5,9 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημίες συσσωρεύονταν έτσι που το 2013 έφθασαν στα 11,6 εκατ. από 3,7 εκατ. ζημίες το 2012.

Αυτό είναι το δεύτερο "κανόνι" που σημειώνεται μέσα στην ίδια μέρα μετά την ανακοίνωση για την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η αντιπροσωπεία της Mazda στην Ελλάδα

fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: