Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Με ρυθμό άνω του 20% τρέχουν οι τουριστικές αφίξεις




Εντυπωσιακούς ρυθμούς αύξησης παρουσιάζουν στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου οι τουριστικές αφίξεις στη χώρα μας, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις του ΣΕΤΕ ότι η φετινή χρονιά θα κλείσει με 19 εκατομμύρια αφίξεις, παρά τα προβλήματα με τους ρωσικούς tour operators. 

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία του ΣΕΤΕ, η Αθήνα συνεχίζει την εντυπωσιακή της ανάκαμψη με αύξηση άνω του 25% τον Ιούλιο και 31% σε επίπεδο έτους και, όπως φαίνεται, θα ξεπεράσει το στόχο των 750.000 επιπλέον αφίξεων για το 2014.

Όλα τα σημαντικά αεροδρόμια της χώρας παρουσιάζουν διψήφιες αφίξεις τον Ιούλιο, με πρωταθλητές τα αεροδρόμια της Αθήνας (+31%), των Χανίων (+22,9%), της Μυκόνου (+39,9%), της Σαντορίνης (+26,7%) και της Καλαμάτας (+62,5%).

Εξαίρεση αποτελεί το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, το οποίο φαίνεται πως έχει πλέον φθάσει τα όρια της φέρουσας ικανότητάς του (αύξηση μόλις 2,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013), ενώ υπάρχει έντονος προβληματισμός για τα επόμενα χρόνια, δεδομένου πως η κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι δεν έχει καν δημοπρατηθεί, αλλά και οι αναγκαίες βραχυπρόθεσμα βελτιώσεις στο υφιστάμενο αεροδρόμιο δεν έχουν δρομολογηθεί.

άρθρο από τον www.reporter.gr                                               


Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: