Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Λουκέτο στον ΟΑΕΔ με συνταγή ΕΡΤ;


Το καινούργιο κατόρθωμα της συγκυβέρνησης κοινωνικής καταστροφής είναι ο προβλεπόμενος ξαφνικός θάνατος τύπου ΕΡΤ στον ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με την αποκάλυψη που κάνει σήμερα η εφημερίδα των Συντακτών νέα πεδία κερδοφορίας για τους αετονύχηδες ανοίγονται με τον «ξαφνικό θάνατο» του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Το κυβερνητικό σχέδιο που βάλθηκε να υλοποιήσει ο υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση διαλύει τον ΟΑΕΔ με την τύποις επιδοματική πολιτική (επιδόματα ανεργίας και λοιπές παροχές) να περνούν στην αρμοδιότητες του ΙΚΑ, (που ήδη είναι υποστελεχωμένο) και τους «ημετέρους» που θα αναλάβουν να «τρέξουν τις τεράστιες ροές χρήματος από τα κοινοτικά κονδύλια για την άσκηση ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης» να ανοίγουν ήδη σαμπάνιες με το καινούργιο επίτευγμα του Καινούργιο επεισόδιο του «sacces story των Σαμαροβενιζέληδων».

Είναι τεράστιος ο πακτωλός των χρημάτων –αν σκεφτούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει αποφασίσει να διαθέσει στα κράτη – μέλη τηςπάνω από 300 δις ευρώ για την ερχόμενη τριετία με σκοπό την καταπολέμηση της ανεργίας- και σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ποιο φερέγγυοι οι ιδιώτες να διαχειριστούν αυτά τα λεφτά παρά μια δημόσια υπηρεσία που έχει και γραφειοκρατικά φαινόμενα, σύμφωνα με το σκεπτικό του υπουργού. (το πιάσατε το υπονοούμενο έτσι;)




Δεν υπάρχουν σχόλια: