Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ανέπαφες πληρωμές και με κινητά παντού έως το 2020

 
 
Συνεχής είναι η τεχνολογική εξέλιξη στο χώρο των υπηρεσιών πληρωμών, με τις ανέπαφες πληρωμές να αποτελούν τη νέα «μόδα», δίνοντας τη δυνατότητα διενέργειας συναλλαγών ακόμη και με τη χρήση ενός έξυπνου κινητού, χωρίς να βγει η κάρτα από το πορτοφόλι.

Τόσο η Visa, όσο και η Mastercard σε συνεργασία με τηλεπικοινωνιακούς παρόχους αναβαθμίζουν τα συστήματά τους με στόχο σε λίγα χρόνια όλα τα σημεία πληρωμών να υποστηρίζουν τις νέες τεχνολογίες.

Η Visa επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι θα υποστηρίζει τις υπηρεσίες πληρωμών καταναλωτών με τις συσκευές iPhone 6, iPhone 6 Plus και Apple Watch, ενώ η Mastercard έκανε γνωστό ότι έως το 2020 η αποδοχή των ανέπαφων καρτών στα συστήματά της θα είναι καθολική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Visa, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα στις ΗΠΑ και σταδιακά και στις υπόλοιπες αγορές θα έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες Visa στην υπηρεσία Apple Pay, προσφέροντας στους πελάτες τους τη δυνατότητα να πραγματοποιούν πληρωμές με ευκολία και ασφάλεια σε επιλεγμένους εμπόρους, τόσο σε καταστήματα όσο και μέσω εφαρμογών.


www.in.gr



Αναρωτιέται κανείς πως θα ζήσουμε χωρίς ουρές στα γκισέ των τραπεζών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: