Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ασπασία Μανδρέκα , βουλευτής Ν.Φωκίδος - Δελτίο τύπου - Αγρότες:Σύνταξη στα 62


 

ΑΣΠΑΣΙΑ ΜΑΝΔΡΕΚΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 5 ΧΡΟΝΙΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.

 

 

           Μετά την υπ’ Αριθμ. Πρωτ. Ερωτ. 7026/2014 Κοινοβουλευτική Ερώτηση 30 Βουλευτών της Ν.Δ, μεταξύ των οποίων και η Βουλευτής Φωκίδας, Ασπασία Μανδρέκα, καθώς και μετά από σειρά σχετικών ενεργειών τους, οι Υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών κατέθεσαν το Σάββατο το βράδυ, Τροπολογία στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο «Ρυθμίσεις εφοδιαστικής» που συζητείται στην Επιτροπή παραγωγής και εμπορίου.

           Με την Τροπολογία αυτή δίνεται με τον καλύτερο τρόπο απάντηση στο ερώτημα των Βουλευτών οι οποίοι, μετά την επιχειρηματολογία που παρέθεταν στο κείμενο της ανωτέρω Ερώτησής τους, κατέληγαν προς τον Υπουργό Εργασίας: «Τί προτίθεστε να πράξετε για τη μείωση του ορίου ηλικίας των αγροτών στο 62ο έτος της ηλικίας τους με 40 χρόνια ασφάλισης;»

Συγκεκριμένα, λοιπόν, με την προαναφερόμενη Τροπολογία, οι ασφαλισμένοι στον Ο.Γ.Α με συμπληρωμένα 40 έτη ασφάλισης θα λαμβάνουν τη σύνταξη τους στα 62 έτη τους και όχι στα 67, όπως ισχύει σήμερα.

           Επίσης, οι ασφαλισμένοι που έχουν χρόνο διαδοχικής ασφάλισης και τελευταίο Ταμείο τον Ο.Γ.Α για να μπορέσουν να λάβουν σύνταξη στα 62 θα πρέπει να έχουν 15 χρόνια στην ασφάλισή του, (Ο.Γ.Α).

           Αν δεν συμπληρώνουν την 15ετία, μπορούν με αίτησή τους να ζητήσουν την αναγνώριση των ετών ασφάλισης στον κλάδο της πρόσθετης και μέχρι 10 έτη.

           Καταληκτικά, θα ήθελα να επισημάνω ότι η άσκηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου των Βουλευτών, όπως είναι η Επεξεργασία και Κατάθεση Ερωτήσεων, ακόμη και αν αυτή αφορά θέματα «Γενικού Ενδιαφέροντος», έχει, αυτονοήτως, σημαντικά αποτελέσματα για τους πολίτες της Τοπικής Κοινωνίας.

 

Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2014.

Ασπασία Μανδρέκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: