Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Αμφίπολη: "Βόμβα" από την Μενδώνη - "Ναι, έγιναν απόπειρες σύλησης του τάφου" - Μέχρι που έφτασαν οι τυμβωρύχοι;

Αμφίπολη: `Βόμβα` από την Μενδώνη - `Ναι, έγιναν απόπειρες σύλησης του τάφου` -  Μέχρι που έφτασαν οι τυμβωρύχοι;

Με δηλώσεις της η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού βάζει "φωτιά" στα σενάρια για την Αμφίπολη
 - "Υπάρχουν ενδείξεις ότι έγιναν κάποιες απόπειρες, κάποιες παραβιάσεις", λέει η Λίνα Μενδώνη
 - Πότε θα υπάρχουν απαντήσεις για το αν οι αρχαιοκάπηλοι του παρελθόντος έφτασαν μέχρι... το τέλος
 - Επιχειρεί... "φρένο" στις φήμες για τον αρχαίο τάφο και υμνεί τον ελληνικό πολιτισμό
 - Όλες οι εξελίξεις από τις ανασκαφές και οι νέες φωτογραφίες από τα άδυτα του τύμβου
Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις από την ανασκαφική δραστηριότητα στο λόφο Καστά της Αμφίπολης, η οποία από το τέλος του καλοκαιριού μονοπωλεί το ενδιαφέρον, εντός κι εκτός συνόρων και όχι άδικα, αφού ο μνημειώδης τάφος που έχει βρεθεί, εξάπτει τη φαντασία.
Το ενδιαφέρον όχι μόνο δεν εξασθενεί, αλλά γίνεται καθημερινά και μεγαλύτερο. Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού από τις πρώτες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, με τον αχανή ταφικό περίβολο και τις μεγαλοπρεπείς Σφίγγες, η Αμφίπολη έγινε το πιο "καυτό" θέμα συζήτησης.
Τα σενάρια δε σταμάτησαν να κυκλοφορούν. Από την τρύπα στον πρώτο τοίχο πίσω από τις Σφίγγες, μέχρι την... απρόσωπη αρχαία κόρη, αλλά και την πλήρη αποκάλυψη των εκπληκτικών Καρυάτιδων, που "φρουρούν" ολόσωμες τον αρχαίο τάφο.
Από επίσημα χείλη υπάρχει εδώ και καιρό μία κοινή γραμμή, χωρίς να έχει ακουστεί ποτέ κάτι διαφορετικό. Κι αυτή γραμμή είναι πως τις απαντήσεις θα τις δώσει μονάχα ο ίδιος ο τάφος.
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΑΣ...ΧΩΡΑ ΤΥΜΒΩΡΥΧΩΝ...
ΤΥΜΒΩΡΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ? ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ- ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΛΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ, ΜΗ ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ 2014, ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΕΥΡΩΠΗ?ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΕΙ ΕΝΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙ ΦΑΙ?Η ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΚΗ, Η ΑΛΛΗ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ, Η ΑΛΛΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΤΙΣ ΟΜΠΡΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΤΟΥΖΙΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ.ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ.ΑΡΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ?