Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Φρούριο η ΔΕΘ αλλά με τί κόστος;

Φρούριο η ΔΕΘ αλλά με τί κόστος;

Δημοσιοποιούμε τις πληροφορίες που επικαλείται το μέλος της ΣΚΑΥ Λάζαρος Μαχαιρίδης αναφορικά με το κόστος των μέτρων που θα ληφθούν για την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή των εγκαινίων της ΔΕΘ, ο οποίος έγραψε "προεισαγωγκά" χθες στη σελίδα που διατηρεί στο facebook η συνδικαλιστική παράταξη της Θεσσαλονίκης: "Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μας, λένε πως το κόστος των μέτρων που θα ληφθούν κατά την περίοδο της 79ης Δ.Ε.Θ. αγγίζουν το
ένα (1) εκατομμύριο Ευρώ! Παρόλα αυτά η απόφαση του Σ.τ.Ε. δεν εφαρμόζεται! Λεφτά υπάρχουν μόνο για όλα τα υπόλοιπα..! "
Η εισαγωγική επισήμανση αναφορικά με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας zougla.gr για τα μέτρα το οποίο επίσης παραθέτουμε.
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να πραγματοποιηθεί η 79η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς στην συμπρωτεύουσα πρόκειται να βρεθούν περίπου 4.000 αστυνομικοί.
Παράλληλα, έντονη θα είναι και η παρουσία αστυνομικών των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ στους δρόμους της πόλης ενώ, τις ημέρες και ώρες των διαδηλώσεων, η Τροχαία θα προχωρήσει σε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας. Στα μέτρα θα διατεθούν αστυνομικές δυνάμεις από τη Θεσσαλονίκη και άλλες όμορες περιοχές ενώ θα σταλούν αστυνομικοί και από την Αττική.
Την τελική ευθύνη για τα μέτρα ασφαλείας θα έχει ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτριος Τσακνάκης ο οποίος έχει σχετική εμπειρία καθώς πριν αναλάβει τη θέση αυτή ήταν Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι συσκέψεις στο κτίριο της λεωφόρου Κατεχάκη για το σχεδιασμό των μέτρων ξεκίνησαν αμέσως μετά τις τοποθετήσεις ανώτατων αξιωματικών στις νέες θέσεις που δημιουργήθηκαν λόγω των αλλαγών που αποφάσισε στη δομή του Σώματος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Στόχος και φέτος να γίνουν χωρίς παρατράγουδα οι διαδηλώσεις και να γίνουν απρόσκοπτα οι εκδηλώσεις για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.
Όσον αφορά στις κινητοποιήσεις, πρώτοι θα κάνουν την εμφάνισή τους οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών οι οποίοι την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου στις 18.00 θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία πιθανότατα προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.
Το Σάββατο, την σκυτάλη θα πάρουν στις 18.00 το απόγευμα η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο
 
 
Θεσσαλονίκης που έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου στην οποία θα συμμετέχουν και οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών ενώ την ίδια ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους θα κάνει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ.
 
Κινητοποίηση στην Καμάρα και πάλι στις 18.00 θα πραγματοποιήσουν μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην οποία θα συμμετέχουν και αντιεξουσιαστές.
Επιπροσθέτως οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού καλούν σε «μια μαζική, ανεξάρτητη και αυτόνομη κινητοποίηση» στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στις 17.00 στην Αγία Σοφία.
Επίσης δεν αποκλείεται σε κινητοποιήσεις να προχωρήσουν το Σάββατο και οι φίλοι της ομάδας του ΑΡΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: