Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΜΦΙΠΟΛΗ... "Σε έναν μήνα τελειώνουμε"



«Σε έναν μήνα τελειώνουμε». Με τη φράση αυτή η προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και επικεφαλής της ανασκαφής στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης, Κατερίνα Περιστέρη, οριοθέτησε το τέλος ενός ανασκαφικού έργου, το αποτέλεσμα του οποίου αναμένεται να γίνει γνωστό παγκοσμίως.

Η κα Περιστέρη έσπευσε παράλληλα να απαντήσει στο σχόλιο ότι εξυπηρετεί συμφέροντα λέγοντας: «Τη δουλειά μας κάνουμε, ούτε πολιτικά ούτε οικονομικά συμφέροντα εμπλέκονται. Αγωνιζόμαστε για την έρευνά μας».

Η ίδια, πάντως, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το αν υπάρχουν νέα ευρήματα στον λεγόμενο τρίτο θάλαμο, ενώ δεν αποσαφήνισε τι βρίσκεται πίσω από τη μαρμάρινη πόρτα, πλάτους 96 εκατοστών, που εντοπίστηκε στον βόρειο τοίχο του θαλάμου.

Σε χθεσινές της δηλώσεις είχε αποκαλύψει ότι οι αρχαιολόγοι δεν έχουν ολοκληρώσει την ανασκαφή στον τρίτο θάλαμο, αλλά αντιθέτως «δουλεύουμε μπροστά από τις Καρυάτιδες». Να σημειωθεί ότι οι θεωρίες σχετικά με το ποιος τελικά βρίσκεται εντός του τάφου ανέρχονται σε 14, σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση του Υπ. Πολιτισμού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: