Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Πληρώσαμε 3,7 εκατομμύρια για “σέρβις” Super Puma που …δεν πετάει!

 

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν με το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο κάποιοι αποφάσισαν να στείλουν στην Ισπανία για την 12ετή συντήρησή του. Το έστειλαν τον Σεπτέμβριο του 2011 για να το πάρουμε σ΄ έξι μήνες και με κόστος 1.259.766,66 ευρώ. Μόνο που πληρώσαμε 3,7 εκατομμύρια, έχουμε ήδη 2014 (!!!) και το ελικόπτερο όταν πριν από περίπου 20 ημέρες ξεκίνησε από την Ισπανία για να επιστρέψει στην Ελλάδα έκανε …δύο αναγκαστικές προσγειώσεις!

•Η μία έγινε στην Ίμπιζα. Το ελικόπτερο έμεινε εκεί μια εβδομάδα και C 130 με προσωπικό και εργαλεία πήγαν να διορθώσουν την βλάβη που προκαλούσε διαρροή λαδιών!

•Το ελικόπτερο απογειώθηκε ξανά αλλά πριν φθάσει Ελλάδα αναγκάστηκε να προσγειωθεί ξανά στην Νάπολι της Ιταλίας! Αυτή τη φορά πήγε “Εμπραέρ” της ΠΑ πάλι με μηχανικούς και εργαλεία.

Όλα αυτά δεν υπολογίζονται στα 3 εκατομμύρια που πληρώσαμε για το “χρυσό σέρβις” στην Ισπανία!

Την απίστευτη υπόθεση είχε αποκαλύψει το Onalert. Ο τότε ΥΦΕΘΑ Παναγιώτης Καράμπελας είχε γίνει έξαλλος και το αποτέλεσμα μετά από έρευνα που έκανε ήταν ότι η δουλειά θα μπορούσε να είχε γίνει στο ΚΕΑ!

Ποιοι και γιατί επέμεναν να πάει το ελικόπτερο στην Ισπανία; Ποιους λόγους επικαλέστηκαν;

Τι λέει η ηγεσία του ΓΕΑ για όλα αυτά;

Δεν γνωρίζουμε, αλλά έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να θυμηθούμε τι ειχαν πει στη Βουλή τρεις υπουργοί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: