Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τόμσεν «ακυρώνει» τις προσδοκίες Σαμαρά - Δεν μπορεί να σταθεί η Ελλάδα χωρίς μνημόνιο λέει ο Δανός

EKTAKTO: Ο Τόμσεν ακυρώνει Σαμαρά!

Με δυο χρησμούς ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα Πολ Τόμσεν, αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου από την Ουάσιγκτον , στην ελληνική οικονομία και τις προσδοκίες της Αθήνας να βγει ταχύτερα από το μνημόνιο και να διώξει το ΔΝΤ.
 
Ο νέος διευθυντής του ΔΝΤ επί ευρωπαϊκού εδάφους υπογράμμισε ότι ο διεθνής οργανισμός δεν έχει λάβει κανένα αίτημα από την Ελλάδα για ακύρωση του ελληνικού δανείου, δηλαδή το ποσό που απομένει να δώσει το ΔΝΤ στην Ελλάδα. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Αποχώρηση του Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα.
Ο κ. Τόμσεν παράλληλα είπε και κάτι ακόμα και καθιστά ακόμα δυσκολότερες τις ελληνικές προσδοκίες για πρόωρο τερματισμό του μνημονίου. Όπως τόνισε τα spreads των ελληνικών ομολόγων είναι σε τέτοια επίπεδα που η οποιαδήποτε κίνηση της Ελλάδας να σταθεί μόνη της απέναντι στις διεθνείς αγορές θα είναι επισφαλής.
 
Στην ουσία ο «σκληρός» της τρόικα τάχθηκε, όπως αναμενόταν, στη γραμμή Λαγκάρντ, η οποία χθες «συμβούλεψε» την Ελλάδα να έχει δίπλα της ένα πρόγραμμα «καλού – κακού».
Οι δηλώσεις Τόμσεν έρχονται λίγες μόνο ώρες πριν μεταβούν στην έδρα του ΔΝΤ οι Γκ. Χαρδούβελης, Γ. Στουρνάρας και Στ. Παπασταύρου, προκειμένου να «ξεδιπλώσουν» στη συνάντηση της Κυριακής με την Κρ. Λαγκάρντ τα ελληνικά αιτήματα για πρόωρη αποχώρηση του ΔΝΤ.
Για να δούμε, αν αυτές οι αναφορές Τόμσεν θα «ακυρώσουν» κομμάτι της αποψινής ομιλίας Σαμαρά στη Βουλή.

newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: