Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Τρείς νεκροί οπλίτες στον Βόλο - εξερράγη πυροσωλήνας εκτόξευσης όλμων

Θανατηφόρο δυστύχημα προκλήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε στρατόπεδο έξω από το Βόλο.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε πεδίο βολής της 302ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, στις Γλαφυρές, σε άσκηση με πραγματικά πυρά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες νεκροί είναι τρεις οπλίτες (δύο επαγγελματίες οπλίτες και έναν οπλίτη θητείας) ενώ ασθενοφόρα και μονάδες του ΕΚΑΒ βρίσκονται στο σημείο. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα δεν έχουν διευκρινιστεί ενώ υπάρχουν αναφορές και για έναν τραυματία που φέρει βαθμό υπολοχαγού.

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις. Στον τόπο του δυστυχήματος μεταβαίνουν αυτή την ώρα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.


 Πηγή: www.lifo.gr

Θανατηφόρο δυστύχημα προκλήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε στρατόπεδο έξω από το Βόλο. Το περιστατικό σημειώθηκε σε πεδίο βολής της 302ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, στις Γλαφυρές, σε άσκηση με πραγματικά πυρά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες νεκροί είναι τρεις οπλίτες (δύο επαγγελματίες οπλίτες και έναν οπλίτη θητείας) ενώ ασθενοφόρα και μονάδες του ΕΚΑΒ βρίσκονται στο σημείο. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα δεν έχουν διευκρινιστεί ενώ υπάρχουν αναφορές και για έναν τραυματία που φέρει βαθμό υπολοχαγού. Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις. Στον τόπο του δυστυχήματος μεταβαίνουν αυτή την ώρα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς. Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: