Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Ψήφος εμπιστοσύνης: Ποιοι έλειπαν και ποιοι... αρνήθηκαν

Ψήφος εμπιστοσύνης: Ποιοι έλειπαν και ποιοι... αρνήθηκαν

Στα... παραλειπόμενα της χθεσινής ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, περιλαμβάνονται και τα "όχι", οι απουσίες βουλευτών και ο αντίκτυπος που είχαν στη διαδικασία.
 
Υπενθυμίζεται ότι «παρών» δήλωσαν δύο βουλευτές που εξελέγησαν με την ΔΗΜΑΡ, αλλά έχουν πλέον ανεξαρτητοποιηθεί: ο Γρηγόρης Ψαριανός και η Κατερίνα Μάρκου.

«Ωσεί παρών» ήταν ο Γιώργος Νταβρής, όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει μία μέρα νωρίτερα από το βήμα της Βουλής.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από τη Χρυσή Αυγή, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, προτίμησε την αποχή από την ψηφοφορία.

Απουσίαζαν συνολικά 12 βουλευτές. Μεταξύ αυτών, οι προφυλακισμένοι της Χρυσής Αυγής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος βρέθηκε στις ΗΠΑ για το ετήσιο συνέδριο του ΔΝΤ.

Από τους 18 ανεξάρτητους βουλευτές, αρκετοί είχαν κάνει γνωστή την πρόθεσή τους ήδη από τις προηγούμενες ημέρες: Πέτρος Τατσόπουλος, Βασίλης Καπερνάρος, Οδυσσέας Βουδούρης, Γιάννης Κουράκος, Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης, Σπύρος Λυκούδης, Βύρων Πολύδωρας, Βασίλης Οικονόμου και Ραχήλ Μακρή.

«Όχι» στην κυβέρνηση είπε ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Κώστας Γιοβανόπουλος, η Χρυσούλα Γιαταγάνα, ο Θεόδωρος Παραστρατίδης, ο Γιώργος Κασαπίδης, ο Χρήστος Αηδόνης, ο Πάρις Μουτσινάς και η Μίκα Ιατρίδη.

Πάντως, όπως αναφέρουν Τα Νέα του Σαββάτου, η Μίκα Ιατρίδη φέρεται να διαχωρίζει τη στάση της από την ψήφο εμπιστοσύνης και την προεδρική εκλογή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: