Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Public Issue: Άνετη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά +8,5% και φλερτ με την αυτοδυναμία

Προβάδισμα 8,5 μονάδων έναντι της ΝΔ δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ η Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας Οκτωβρίου της Public Issue που δημοσιεύεται σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
 
Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 35,5%, ενώ η Νέα Δημοκρατία στο 27%. Τρίτο κόμμα σύμφωνα με την έρευνα της Public Issue είναι το Ποτάμι με 10,5% (ένα ποσοστό, πάντως, ομολογουμένως εξωπραγματικό που έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τα ευρήματα των υπολοίπων εταιρειών και χρήζει περαιτέρω διερεύνησης) και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, η Χρυσή Αυγή με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% και η ΔΗΜΑΡ με 1%. Τα λοιπά κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό 4,5%.
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πολύ κοντά στην αυτοδυναμία, συγκεντρώνοντας περίπου 140 με 145 έδρες. Σε κάθε περίπτωση, η είσοδος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Βουλή επιτρέπει τη συγκρότηση της αντιμνημονιακής, πατριωτικής και δημοκρατικής συγκυβέρνησης ειδικού σκοπού.
 
Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ παγιώνει και διευρύνει τη διαφορά του από τη Νέα Δημοκρατία, με 66% έναντι 22% αντίστοιχα.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύεται ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 44% και ακολουθούν ο Σταύρος Θεοδωράκης με 42%, ο Αντώνης Σαμαράς με 40%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 31%, ο Φώτης Κουβέλης με 28%, ο Πάνος Καμμένος με 24%, ο Βαγγέλης Βενιζέλος με 24% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 9%.
 
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά, από τις 13 έως τις 20 Οκτωβρίου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: