Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Ο Κώστας Γκελαούζος από την Άμφισσα, νικητής στον Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών των 10 km !


Άλλη μια μεγάλη διάκριση για τον αθλητή από την Άμφισσα.

Ο Κώστας Γκελαούζος ήρθε 1ος στο στην κατηγορία των ανδρών στο γνωστό ετήσιο Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών των 10 km. O χρόνος του ήταν 31 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα. Μάλιστα η διαφορά του με το δεύτερο ήταν εντυπωσιακή, μιας κι αυτή ήταν της τάξης των 25 δευτερολέπτων. Στις γυναίκες πρώτευσε η Αναστασία Καρακατσάνη με 2η τη Γιώτα Βλαχάκη
"Ιπτάμενος" Φέλιξ
Ο Κενυάτης Φέλιξ Κάντι είναι ο νικητής του 32ου Αυθεντικού Μαραθωνίου. Κατερριψε το ρεκόρ διαδρομής του Στέφανο Μπαλντίνι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. ας άγνωστος Κενυάτης μαραθωνόδρομος, ο Φέλιξ Κάντι ήρθε στην Ελλάδα για πρώτη φορά για να τρέξει στον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο. Όχι μόνο νίκησε, αλλά κατέρριψε το ρεκόρ διαδρομής και βέβαια του αγώνα.
Ο 27χρονος Κάντι τερμάτισε σε δύο ώρες, δέκα λεπτά και 37 δευτερόλεπτα και έτσι η επίδοση του Στέφανο Μπαλντίνι, του νικητή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, με 2:10.55 πέρασε επιτέλους στην ιστορία.
Οι διοργανωτές είχαν... απαιτήσει νέο ρεκόρ από το μάνατζερ που "κλείνει" τους elite αθλητές, τον Ρασίντ Μπεν Μεζιάν. Ο Ρασίντ ακολουθούσε τους αθλητές του με τη μοτοσικλέτα. Τους φώναζε, τους έλεγε πότε να αυξήσουν ή να ελαττώσουν το ρυθμό, ενώ στο τελευταίο χιλιόμετρο οι φωνές του προς τον Κάντι ακούστηκαν μέχρι το Καλλιμάρμαρο. Οπότε στήθηκε... τρελός χορός στον τερματισμό από το μάνατζερ και τους διοργανωτές όταν έκοψε την κορδέλα του νικητή ο Κάντι σε χρόνο ρεκόρ.
Ο 26ος διαφορετικός νικητής στην ιστορία του Αυθεντικού Μαραθωνίου ήρθε στην Ελλάδα με ρεκόρ 2:16.12, επίδοση που είχε πετύχει στο Σίδνεϊ το 2012. Τόλμησε και έκανε αλλαγή ρυθμού μετά την Αγία Παρασκευή και στον Χολαργό ήταν πρώτος, προσπερνώντας τον 30χρονο Ράιμοντ Μπετ, δύο φορές νικητή και κάτοχο του ρεκόρ αγώνα με 2:11.35.
Οι δυο τους είχαν απομείνει στο γκρουπ των Κενυατών που ξεχώρισε από τους υπόλοιπους πριν καν φτάσουν στον Τύμβο, στο 5ο χιλιόμετρο. "Στόχος μου ήταν να τερματίσω στην πρώτη 3άδα", δήλωσε ο Κάντι με τη βοήθεια μιας συμπατριώτισσας του σε ρόλο μεταφράστριας. Το βάθρο των νικητών έκλεισε ο Γιόσφατ Τσομπέι με 2:15.38. Φέτος επρόκειτο να έχουμε καλό γκρουπ με Αιθίοπες δρομείς, δεν φάνηκε με τον πρώτο μη Κενυάτη να είναι ο Αμάρε Αμπέμπε στην 5η θέση.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: