Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

130.000 ευρώ πουλήθηκε ο πίνακας που ζωγράφισε ο Χίτλερ . Ανώνυμος αγοραστής από την Μέση Ανατολή τον αγόρασε σε πλειστηριασμό.





Αν και τα έργα ζωγραφικής που φιλοτέχνησε ο Αδόλφος Χίτλερ καλλιτεχνικά θεωρούνται χαμηλής αξίας, η ακουαρέλα με την υπογραφή του πουλήθηκε έναντι μεγάλου ποσού σε πλειστηριασμό που πραγματοποιήθηκε στην Νυρεμβέργη.
 

Ο πλειστηριασμός έγινε από τον οίκο Weidler και αφορούσε έναν πίνακα του 1914 που απεικονίζει το δημαρχείο του Μονάχου.

Ο πίνακας πέρασε στην κατοχή ανώνυμου πλειοδότη από την Μέση Ανατολή ο οποίος πλήρωσε 130.000 ευρώ για να αποκτήσει το αμφιλεγόμενο έργο τέχνης.
  

Ο πίνακας κατάφερε να συγκεντρώσει μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον και σύμφωνα με το BBC οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες του προέρχονταν από δεκάδες χώρες. Αντίστοιχοι πλειστηριασμοί έργων του Χίτλερ είχαν στο παρελθόν προκαλέσει την κριτική των επιζώντων του Ολοκαυτώματος οι οποίο εναντιώνονταν σε τέτοιες αγοραπωλησίες. Πηγή: www.lifo.gr

Ο πίνακας κατάφερε να συγκεντρώσει μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον και σύμφωνα με το BBC οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες του προέρχονταν από δεκάδες χώρες. 

Αντίστοιχοι πλειστηριασμοί έργων του Χίτλερ είχαν στο παρελθόν προκαλέσει την κριτική των επιζώντων του Ολοκαυτώματος οι οποίο εναντιώνονταν σε τέτοιες αγοραπωλησίες. 






Πηγή: www.lifo.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: