Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΙΤΕΑ... ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 15-11-2014

7,30 μμ στο Κυριακοπούλειο Ιτέας

ΚΟΜΠΑΝΙ-ΚΥΠΡΟΣ-ΤΟΥΡΚΙΑ – ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

 ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ και ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

ΣΤΟ «ΚΑΖΑΝΙ» ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

 

Πυκνά τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην γειτονιά μας.

Οι εστίες πολέμου σε  Συρία-Ιράκ-Γάζα και η ηρωική αντίσταση στο Κομπάνι.

Η ΑΟΖ,  τα πετρέλαια στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου και η ευθυγράμμιση της εξωτερικής μας πολιτικής με το Ισραήλ.

Η Τουρκική επεκτατικότητα και ο ρόλος των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της ΕΕ, σε σχέση με την διαμορφούμενη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, θα είναι τα αντικείμενα της συζήτησης στην συγκέντρωση που θα γίνει το ΣΑΒΒΑΤΟ 15 Νοέμβρη στο Κυριακοπούλειο της Ιτέας, στις 7.30 το απόγευμα.

Μαζί μας, αντιπροσωπεία της ανθρωπιστικής αποστολής που μετέφεραν στη Γάζα το φαρμακευτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από όλη την Ελλάδα και από την περιοχή μας. (Η συμμετοχή των συμπολιτών μας το καλοκαίρι στη συγκέντρωση φαρμάκων για τη Γάζα ήταν συγκινητική). Μέσα από το φωτογραφικό υλικό της αποστολής θα «πληροφορηθούμε» για τα εκεί τεκταινόμενα.

 Επίσης στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Βαγγέλης Πισσίας με θέμα «Η γεωπολιτική κατάσταση στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και η θέση της Ελλάδας». Ο Βαγγέλης Πισσίας, φημισμένος για τις γνώσεις του σε θέματα της Μέσης Ανατολής, είναι ιδιαίτερα γνωστός από την αγωνιστική δράση του στο  παλαιστινιακό, με αποκορύφωμα το συντονισμό της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα». Επίσης είναι  εκ των συντονιστών της διεθνούς «Πρωτοβουλίας για την Ειρήνη στην Συρία».

Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις- παρεμβάσεις.

Φίλοι κ φίλες

Είναι φανερό πως τα λεγόμενα εθνικά θέματα, είναι αυτά που θα επηρεάσουν αποφασιστικά την γενικότερη πολιτική κατάσταση και φυσικά την όποια προσπάθεια διεξόδου από την κρίση. Η παρακολούθηση της συζήτησης και η συμμετοχή στον διάλογο πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει αποφασιστικά στη  γνώση, αλλά και στον παραμερισμό της έκδηλης αμηχανίας και συσκότισης που επικρατεί στα συγκεκριμένα ζητήματα.

Συνεχίζουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: