Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : 1.500 σύνεδροι στο 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος



  

1.500 σύνεδροι από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρακολούθησαν τις εργασίες και τις ομιλίες 90 Ελλήνων και ξένων κορυφαίων επιστημόνων από  τις 12 έως και τις 15 Νοεμβρίου 2014, στο 28ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη, υπό την προεδρία του Επίκουρου Καθηγητή Παθολογίας-Διαβητολογίας ΑΠΘ, κ. Τριαντάφυλλου Διδάγγελου. Παράλληλα, 2.842  παρακολούθησαν το συνέδριο σε ζωντανή μετάδοση από το διαδικτυακό κανάλι Livemedia, ενώ συνολικά 16.458 έχουν παρακολουθήσει μέχρι στιγμής τα αποθηκευμένα videos.
 
http://www.livemedia.gr/28deve

Στο συνέδριο, το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη και το πολυπληθέστερο από πλευράς συμμετοχής, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά περισσότερες από δέκα φαρμακευτικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων και νέων τύπων ινσουλινών, για την αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη.  
Σκοπός του ετήσιου Συνεδρίου, όπως τονίζει ο κ. Διδάγγελος, είναι να συμβάλει, στο μέγιστο δυνατό, στη συνεχιζόμενη σωστή εκπαίδευση και ενημέρωση των γιατρών σε θέματα του Σακχαρώδη Διαβήτη και να βοηθήσει στην καλύτερη αντιμετώπισή τους.
Κατά την διάρκεια του συνεδρίου η ΔΕΒΕ διοργάνωσε παράλληλες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη.

Την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου από τις 6 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα ο  Λευκός Πύργος και οι Ομπρέλες της  Νέας Παραλίας φωταγωγήθηκαν με το μπλε χρώμα του ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας ενημέρωσης.

http://www.livemedia.gr/album/14566

Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε Ημερίδα για τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη με θέμα «Νεότερες απόψεις για τον Σακχαρώδη Διαβήτη». 

http://www.livemedia.gr/imerida_koinou_14

Πριν από την Ημερίδα προηγήθηκε εκπαιδευτικός περίπατος διάρκειας μίας ώρας στη Νέα Παραλία, με συμμετοχή ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και γιατρών.
 
http://www.livemedia.gr/album/14589

Δείτε στο παρακάτω λινκ τις συνεντεύξεις και τη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.

http://www.livemedia.gr/album/14554




Ο Σακχαρώδης Διαβήτης, οι συνέπειές του και η φαρμακευτική αντιμετώπισή του αποτελούν πεδίο εντατικής έρευνας, έντονων επιστημονικών συζητήσεων αλλά και συνεχών ανακαλύψεων για ολόκληρο τον σύγχρονο ιατρικό κόσμο.






Δεν υπάρχουν σχόλια: