Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Ντ. Μπακογιάννη: Το 2014 έχει αρχίσει να θυμίζει επικίνδυνα το 2012

Ντ. Μπακογιάννη: Το 2014 έχει αρχίσει να θυμίζει επικίνδυνα το 2012
«Ήρθε η ώρα ο πρωθυπουργός να σηκώσει το τηλέφωνο. Δεν είναι δύσκολη η εξίσωση της συνεννόησης, δεν χρειάζεται να συμφωνήσουμε, να ταυτιστούμε ή να συμπέσουμε.
Χρειάζεται, όμως, να αποκτήσουμε κοινή αντίληψη για τα προβλήματα και τα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα, για την ουσία, τους κινδύνους, τις επιλογές που έχουμε μπροστά μας.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να τορπιλίσει τη συνεννόηση, ας επωμιστεί και το κόστος».


Αυτό δηλώνει σε συνέντευξή της στην Καθημερινή της Κυριακής η Ντόρα Μπακογιάννη. Εκτιμά, δε, ότι αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη περί συμφωνίας για την εκλογή Προέδρου και εκλογών περί την άνοιξη «θα μπορούσε να αποτελέσει βάση συζήτησης, αν συμφωνούμε ότι προέχουν η σταθερότητα και η προοπτική της χώρας».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή – πολύ φοβάμαι ότι το 2014 έχει αρχίσει να θυμίζει επικίνδυνα το 2012. Θα πρέπει, όσο γίνεται πιο γρήγορα, να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την αξιολόγηση.
Προφανώς αυτή είναι δύσκολη και επώδυνη διαδικασία» δηλώνει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «θα πρέπει επιτέλους να προσεγγίσουμε τη διαπραγμάτευση με μια νέα φιλοσοφία. Το δράμα της Ελλάδας της κρίσης είναι ότι οι διαδοχικές κυβερνήσεις στις διαπραγματεύσεις τους με την τρόικα ‘παίζουν άμυνα’. Δηλώνουμε πολλές φορές «ηρωικά» τι δεν αποδεχόμαστε.

Τραβάμε κόκκινες γραμμές στην άμμο, τις οποίες μετά -εξίσου ΄ηρωικά΄- καλούμαστε να σβήσουμε. Εφτασε η ώρα το πάθημα να γίνει μάθημα. Εφτασε η ώρα της επίθεσης», δηλώνει.
Η κ. Μπακογιάννη εμφανίζεται επιφυλακτική έναντι των Ευρωπαίων εταίρων της χώρας, αφήνοντας ευθείς υπαινιγμούς για «παίγνια στην πλάτη του ελληνικού λαού». «Αν για οποιονδήποτε λόγο οι Ευρωπαίοι έχουν αποφασίσει ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν τις πολιτικές τους σκοπιμότητες, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, καίγοντας τον Τσίπρα και μετατρέποντας τη χώρα σε σκιάχτρο, για να αποδυναμώσουν τα λαϊκιστικά ακραία κόμματα που σήμερα ταλανίζουν την Ευρώπη από την Ισπανία ώς την Αγγλία και από την Ολλανδία μέχρι την Ιταλία, τότε πρέπει να μας το πουν. Να κάνουμε κι εμείς τα κουμάντα μας» αναφέρει.

«Αυτήν την ώρα η προσφυγή στις κάλπες, αν δεν είναι καταστροφή, σίγουρα θα οδηγήσει τη χώρα δύο χρόνια πίσω. Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα για να προετοιμαστεί το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για την επόμενη δεκαετία», επισημαίνει.

www.reporter.gr


Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: