Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: Προσλήψεις για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με 8 μηνες ή 12 μηνες συμβάσεις


Σε προσλήψεις προσωπικού με 8μηνες και 12μηνες συμβάσεις αναμένεται να προχωρήσει ο Δήμος Δελφών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
 
Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε την λειτουργία του το 2003 σε όλους σχεδόν τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους της Φωκίδας, ενώ συνέχισε να παράγει έργο με μεγάλο αριθμό ωφελούμενων, με τις συμβάσεις του προσωπικού να παρατείνονται από 6 έως 12 μήνες. Από την 1η Ιανουαρίου 2011 ο Δήμος Δελφών λειτουργεί συνολικά έξι δομές.
 
Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες για κοινωνική φροντίδα στο σπίτι, ηλικιωμένων, ατόμων με αναπηρία, οικονομικά αδύναμων πολιτών κ.λπ. η διάρκεια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που παρατάθηκε με το άρθρο 127 του ν. 4199/2013 μέχρι 30.09.2014, καθώς και οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των απασχολούμενων για την παροχή των σχετικών υπηρεσιών που παρατάθηκαν για το ίδιο διάστημα, παρατείνονται από τη λήξη τους μέχρι 31.12.2015. Οι συμβάσεις των απασχολούμενων στο Πρόγραμμα σε καμιά περίπτωση δεν μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου, κατά την έννοια της διάταξης της παρ. 3 του άρθρου 21 του ν. 2190/1994.
 
Η παράταση αυτή είναι η μεγαλύτερη τα τελευταία χρόνια και δίνει την δυνατότητα στο Δήμο για καλύτερο προγραμματισμό και αξιοποίηση του προσωπικού που απασχολείται στις δομές αυτές δεδομένου και της εμπειρίας που έχει αποκτήσει το προηγούμενο διάστημα.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Ανδρεοπούλου θα εισηγηθεί την πρόσληψης προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του προγράμματος, αφού οι υποχρεώσεις και οι απαιτήσεις της \
 
κοινωνικής πολιτικής έχουν αυξηθεί, την ίδια ώρα που η δομή υφίστανται απώλειες σε προσωπικό.
Συγκεκριμένα την τελευταία πενταετία έχουν αποχωρήσει 2 νοσηλευτές και 1 κοινωνική λειτουργός. Επιπλέον οι 6 δομές έχουν αναπτύξει και δραστηριότητες και επισκέψεις και στην περιοχή της Δ.Ε. Γραβιάς.. Δεδομένου της 15μηνης παράτασης πρέπει να καλυφθούν οι παραπάνω θέσεις με εποχιακό προσωπικό 8 μήνες ή 12 μήνες. Η χρηματοδότηση του προγράμματος και των εποχιακών προσλήψεων καλύπτεται 100% από εθνικούς πόρους μέσω της Ε.Ε.Τ.Α.Α..
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: