Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Άμφισσα... Ετήσιος προληπτικός αντιλυσσικός εμβολιασμός


Για τη δημιουργία βιολογικού φραγμού κατά της λύσσας και την αποτελεσματικότερη προστασία της δημόσιας υγείας, την Τρίτη 4 Νοεμβρίου και ώρα 15:00 στο καταφύγιο στα σφαγεία της Άμφισσας, θα ξεκινήσει ο προληπτικός αντιλυσσικός εμβολιασμός όλων των αδέσποτων σκύλων ηλικίας άνω των τριών μηνών, τα οποία δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού κατά της λύσσας ή έχει παρέλθει η ημερομηνία του επαναληπτικού τους εμβολιασμού.
 
Η έναρξη θα γίνει με τα 30 αδέσποτα σκυλιά του καταφυγίου του Δήμου Δελφών και τις επόμενες ημέρες θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα. Παράλληλα με τον εμβολιασμό, για τα νέα αδέσποτα, θα γίνει και ηλεκτρονική σήμανση (τσιπ) για την καταχώρησή τους στην πανελλήνια βάση δεδομένων, καθώς και η έκδοση βιβλιαρίων υγείας.
 
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Άμφισσας Δημήτρη Καραγιάννη που έχει επιληφθεί του θέματος ο αντιλυσσικός εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός και για τα δεσποζόμενα ζώα με ευθύνη των ιδιοκτητών τους. Σε κάθε περίπτωση δαγκώματος από σκύλο ή για ταξίδι με ΜΜΜ θα ζητηθεί το βιβλιάριο υγείας και το αποδεικτικό εμβολιασμού κατά της λύσσας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: