Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Στέλιος Σχοινάς : Απάντηση σε δημοσίευμα για το Επιμελητήριο


                          Στέλιος Σχοινάς

                Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Πρώην Α’ Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Φωκίδας

 

Ιτέα Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Απάντηση σε δημοσίευμα για το Επιμελητήριο

 

“Ας μην βιάζονται να καμαρώσουν γιατί το ψέμα έχει πολύ κοντά πόδια!

      και ας μην ξεχνούν ότι:

Ο τρόπος που ‘’εκδικείται’’ η αλήθεια είναι σκληρός. Διαπομπεύει όσους την ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ, εξαφανίζει όσους ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΑ την διατυμπανίζουν  και όσους χρησιμοποιούν  την ΑΠΟΜΙΜΗΣΗ ΤΗΣ σαν γνησιότητα!”

 

O κ. Μυταράς δημοσίευσε άρθρο με τίτλο: Ο μύθος που κατέπεσε στην Ελληνική Δικαιοσύνη, σχετικό με την γνωστή ταλαιπωρία του Επιμελητηρίου Φωκίδας με το έργο της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ.

 

Ο σωστός τίτλος θα ήταν ένας από τους παρακάτω ή και οι τρείς μαζί:  

 
1.Η επί Δικαστηρίω Απάτη (άρθρο 386 ΠΚ), με ψευδείς κατά συρροή βεβαιώσεις.
2.Το τέλειο έγκλημα. Πώς μπορούμε να υποχρεώσουμε το Ελληνικό Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση να πληρώσει τεράστια ποσά για ανύπαρκτα έργα.
3.Το ψέμα έχει πολύ κοντά πόδια γι αυτό ο τρόπος που ‘’εκδικείται’’ η αλήθεια είναι σκληρός.

 

Πριν από μερικούς μήνες ο κ. Μυταράς ήταν κατηγορούμενος γιατί με συκοφάντησε. Τότε  με παρακάλαγε να τον συγχωρήσω δηλώνοντας ότι με εκτιμά, ζητώντας μου συγγνώμη. Υπέγραψε σχετικό έγγραφο και τον συγχώρησα, παρά το γεγονός ότι προϋπήρχε καταδίκη του, για ίδια κατηγορία, σε ποινή φυλάκισης και πληρωμή χρηματικού ποσού για την ηθική μου ικανοποίηση. Δέχθηκα να αποσύρω την μήνυση γιατί  στόχος δικός μου ήταν   η διάσωση του Επιμελητηρίου από τους κινδύνους που το έχει περιπλέξει ο ίδιος  και η πολύ μικρή παρέα του.

Στο δημοσίευμά του καυχάται ότι δικαιώθηκε και ότι τα δέκα πέντε (15) από τα είκοσι ένα (21) μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς επίσης η Γραμματεία του Επιμελητηρίου και οι επιβλέποντες το έργο, είχαν τυφλωθεί και δεν είδαν ότι το έργο της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ  (δήθεν) ήρθε στο Επιμελητήριο!

Το Επιμελητήριο είναι ΝΠΔΔ, δηλαδή Δημόσιο. Πώς είναι δυνατόν να έχει έρθει το έργο και η επίσημη Δημόσια Αρχή να μην το είδε; Το είδε όμως η παρέα που εξαπάτησε τις Δικαστικές Αρχές.

 

Είναι γνωστό ότι εκκρεμεί δικαστική διαμάχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της χώρας μας για τα έργα της  ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ.

 

Η ώρα της δικαίωσης και του τέλους της ταλαιπωρίας της συντριπτικής πλειοψηφίας των τότε μελών του Δ.Σ., από μια ασήμαντη ομάδα ψευδολόγων πλησιάζει.

 

Ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου σε συνεργασία με λίγους ακόμη, ψευδώς βεβαίωναν σε επίσημα δημόσια έγγραφα ότι το έργο έγινε, επιδιώκοντας την παραπλάνηση των Δικαστικών Αρχών και την πληρωμή αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ δημοσίου και ευρωπαϊκού χρήματος.

Κατάφεραν να εκμαιεύσουν δικαστική απόφαση από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, προφανέστατα βασισμένη (αρκεί μια ματιά στο σκεπτικό της Απόφασης) στα ψευδή στοιχεία που διοχέτευσαν.

Σήμερα ανεμίζουν την Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, διατυμπανίζοντας ότι η ανάδοχος δικαιώθηκε από το δικαστήριο!

Σε κάθε περίπτωση η Απόφαση είναι άσχετη με πληρωμή οποιουδήποτε χρηματικού ποσού για το δήθεν έργο.

Παρερμηνεύοντας την Απόφαση αυτή, προσπάθησαν και προσπαθούν να παρασύρουν, για να πληρωθεί το τεράστιο ποσό.

Πρόκειται για προφανέστατη Απάτη επί Δικαστηρίω (άρθρο 386 του ΠΚ), διότι η δικαστική απόφαση στηρίχτηκε σε έγγραφα του Επιμελητηρίου, υπογραμμένα από τον Πρόεδρο (Ε. Μυταρά), τα οποία δεν είχαν εκδοθεί νόμιμα, καθόσον το περιεχόμενο τους δεν ανταποκρινόταν στις σχετικές με το ζήτημα αυτό Αποφάσεις του ΔΣ.

Το θέμα έχει πάρει το δρόμο του για την αποκατάσταση της αλήθειας, την περιφρούρηση της διασπάθισης του Δημοσίου Χρήματος και την διαφύλαξη του κλονισμένου κύρους της χώρας μας!

Η συντριπτική πλειοψηφία των τότε μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Φωκίδας, ως μια μικρή λάμψη φωτός στην δοκιμαζόμενη, από την κατάχρηση δημοσίου χρήματος χώρα μας, αντιστάθηκε σθεναρά στην σχεδιασμένη εξαπάτηση του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από μια ομάδα επίορκων δημόσιων λειτουργών και μια εταιρεία που δέχθηκε και επεδίωξε να εισπράξει 400.000,00 €, με βάση  ψευδή στοιχεία.

Δεν τους έφτασε το όλο φιάσκο που σχεδίασαν για την είσπραξη από το δημόσιο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, προσπαθούν να σπιλώσουν την ηθική υπόσταση των ανθρώπων που αντιστάθηκαν για να προστατεύσουν το δημόσιο χρήμα και τον Φορέα που υπηρετούσαν.

Η δημοσίευση περιέχει, επίσης, ψευδή στοιχεία περί δήθεν τιμωρίας κάποιων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για συκοφαντική του δυσφήμηση  και ότι τα δικαστήρια τον δικαίωσαν!

Σίγουρα ο  πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και η μικρή παρέα του, αισθάνονται να έχουν διαπράξει  το ΤΕΛΕΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ και καμαρώνουν γι αυτό.

 

Ας μην βιάζονται να καμαρώσουν γιατί το ψέμα έχει πολύ κοντά πόδια!

και ας μην ξεχνούν ότι:

Ο τρόπος που ‘’εκδικείται’’ η αλήθεια είναι σκληρός. Διαπομπεύει όσους την ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ, εξαφανίζει όσους ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΑ την διατυμπανίζουν  και όσους χρησιμοποιούν  την ΑΠΟΜΙΜΗΣΗ ΤΗΣ σαν γνησιότητα!

 

Ο Ρήγας Βελεστινλής είπε: «Όταν παραστήσει κανείς γυμνή την αλήθεια, φαίνεται σκληρός και ανυπόφορος. Είναι όμως πραγματικά επωφελής».

 

Επειδή, πρόσφατα διάβασα ένα σχετικό σχόλιο στις τοπικές ιστοσελίδες, το μεταφέρω λόγω του πραγματικού ενδιαφέροντος που προκαλεί. Σημειώνω ότι τα στοιχεία αυτά είναι γνωστά και προέρχονται από ερώτηση που έκανε στην Βουλή ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος:

 

Το σχόλιο αναφέρει:

 

«Προς το παρόν ο κ. Μυταράς οφείλει να απαντήσει πώς τα παρακάτω Επιμελητήρια, σημαντικά μεγαλύτερα από το δικό μας, έφτιαξαν τις ιστοσελίδες τους με ποσά πολύ μικρά και το δικό μας χρειάστηκε 270.000 ευρώ;

Τελικά το  Επιμελητήριο Φωκίδας έφτιαξε την ιστοσελίδα του (www.epimelitiriofokidas.gr) με άλλον κατασκευαστή, ντόπιο, με 6.800 ευρώ.  Η ιστοσελίδα υπερκαλύπτει τις ανάγκες του Επιμελητηρίου, όπως οι υπάλληλοι βεβαιώνουν.

 

Επιμελητήρια και ποσά που πλήρωσαν για τις ιστοσελίδες τους:

  • Ρεθύμνης: 4.661, ευρώ και 1.200 και 2.975  ευρώ για αντίστοιχες αναβαθμίσεις.
  • Έβρου: Κόστος μόλις…9.500 ευρώ…
  • Φωκίδος: Κόστος μόλις 6.800 ευρώ εξυπηρετεί άριστα τις ανάγκες του Επιμελητηρίου και για την μελλοντική αναβάθμισή του ζητήθηκαν 4.000 ευρώ. Ας μας εξηγήσει κάποιος γιατί «σκούζουν» να πληρώσουν 270.000 ευρώ.
  • Αργολίδος: Κόστος: 1.500 ευρώ.
  • Κιλκίς: Ο δημόσιος ανοικτός διαγωνισμός που προκηρύχθηκε, κερδήθηκε από την εταιρεία EMETRIS ΑΕ η οποία κατασκεύασε την ιστοσελίδα με κόστος 4.789,92 ευρώ!
  • Καβάλας: Το έργο ανατέθηκε μετά από απόφαση της Διοικούσης Επιτροπής του Επιμελητηρίου στον Ιωσήφ Μανελίδη. Για την δημιουργία του site δαπανήθηκαν 1.428 ευρώ.

Μήπως η Φωκίδα έχει μεγαλύτερες ανάγκες από την Καβάλα, το Άργος και τα άλλα Επιμελητήρια;»

**********************************

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Όπλο τους για την επίτευξη του τέλειου εγκλήματος που σχεδίασαν, είναι η πάγια τακτική που συνηθίζεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, να προσωποποιούν την αντιδικία, ώστε να υποβαθμίζεται η ζημιά του κοινωνικού συνόλου, να σε παρουσιάζουν ως δικομανή και ότι αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζεις την δικαστική διαμάχη.

Δηλαδή θέλουν να σε αναγκάσουν να τα παρατήσεις για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν, ανεμπόδιστοι, τα σχέδιά τους.

Ευτυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των τότε μελών του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου δεν «τσίμπησε» και έκανε το καθήκον της, ως είχε υποχρέωση, υπομένοντας τεράστιας έκτασης άδικες ταλαιπωρίες από τους διαχειριστές του ψέματος.

Τα ίδια, ακριβώς, έχουν διαδώσει και για μένα. Επί σαράντα χρόνια ελεύθερος επαγγελματίας, μελετητής έργων και κατασκευαστής, με εντονότατη δραστηριότητα, ουδέποτε μήνυσα κανέναν από τους χιλιάδες συνεργάτες μου και ουδέποτε μηνύθηκα από κανέναν. Και όμως προσπαθούν να μου προσάψουν τον τίτλο του δικομανούς.

 

Δηλαδή προσπαθούν ακόμη και στο μηδέν να δώσουν μεγάλες διαστάσεις.

Το θράσος τους είναι απύθμενο.

 

 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΛΟΙΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

Ανώνυμος είπε...

Στέλιο Σχοινά, είμαι από αυτούς που γνωρίζουν πολύ καλά την υπόθεση.
Η απάτη σε όλο της το μεγαλείο.
Το λάθος σου και ο άθλος σου είναι ότι δεν θες να καταλάβεις την βρώμικη κοινωνία και ότι μας κυβερνούν άτομα πολύ χαμηλού προφίλ αξιοπρέπειας. Την αξιοπρέπειά τους την έχουν πουλήσει από καιρό.
Σταμάτα να ασχολείσαι διότι την βρωμιά και την δυσωδία που εκπέμπεται από παντού είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορέσεις να την σταματήσεις εσύ.
Είδες κανένα Μυταρά ή Γαζή, να δημοσιεύσει δύο γραμμές, όχι παραπάνω, ενάντια στο σύστημα που μας κυβερνά και έφερε τον επαγγελματία σε σημείο να μην έχει να φάει.
Μόνο εσύ θυσιάστηκες και κατάφερες να διώξεις τον Φουσέκη από Δήμαρχο.
Ε λοιπόν και τι έγινε. Κατάλαβε ότι η βρωμιά δεν σβήνει μόνον με τον Φουσέκη. Είναι βέβαια ένα λιθαράκι.
Αξίζει τον κόπο, όμως, να θυσιάζεται κανείς χωρίς δυνατότητα να μπορεί στην ουσία να αλλάξει τίποτα.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΥΤΑΡΑΣ είπε...

Κε Σχοινά στον κατήφορο που έχετε οδηγηθεί δεν θα σας ακολουθήσω. Για όλα τα ερωτήματα που θέτετε θα σας παραπέμψω στις δικαστικές αποφάσεις όπου πάλι εκεί τα ίδια λέγατε ενώπιον των δικαστών αλλά δυστυχώς και πάλι για εσάς με δικαίωσαν και αποφάσισαν ότι έπραξα καλώς και σύμφωνα με τον νόμο.
Οι δημοκρατίες για να λειτουργήσουν προέχει η πιστή εφαρμογή των νόμων και προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει και εσείς να συνταχθείτε. Για την ώρα υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που σας έχουν τιμωρήσει και θα πρέπει να δείξετε τον δέοντα σεβασμό σε αυτές και να τις δεχθείτε όπως τις δέχτηκαν και οι συγκατηγορούμενοί σας αξιοπρεπώς. Όπως βλέπετε δεν συνυπογράφουν την επιστολή σας. Έχετε μείνει μόνος πλέον.
Αντιλαμβάνομαι τον πανικό που σας διακατέχει αλλά δεν μπορείτε να κάνετε και διαφορετικά. Κάποια πράγματα θα έπρεπε να τα είχατε χειριστεί διαφορετικά για να προστατέψετε τον εαυτό σας. Σταματείστε πλέον να διαταράσσετε την ησυχία και την ηρεμία της πόλης κάθε φορά που ονειρεύεστε κάποιο σκάνδαλο να βγαίνετε και να αναστατώνετε τον κόσμο. Σας έχουμε μάθει πια.
Όσον αφορά τα μικρά χρηματικά ποσά για την κατασκευή sites που διέθεσαν επιμελητήρια της χώρας καθώς και το δικό μας, θα σας παραπέμψω στην απάντηση που έχω δώσει, σε κάθε ένα site όπου εμφανίζεστε με τα ίδια ερωτήματα αλλά με διαφορετικό όνομα κάθε φορά, πότε ανώνυμος, πότε επιμελητηριακός και πότε δεν ξέρω και εγώ τι άλλο σκέφτεστε, λες και δεν έχετε όνομα, δεν σας βάπτισαν ποτέ για να βγείτε επώνυμα με το πραγματικό σας όνομα και να ρωτήσετε, αλλά κρύβεστε πίσω από την κουκούλα της ανωνυμίας.

Καληνύχτα σας τώρα, γιατί αύριο με περιμένει μια πολύ δύσκολη ημέρα σαν την σημερινή.