Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Φαινόμενα Παγκοσμιοποίησης: Με ένοπλους μπράβους, επιχείρησε να τρομοκρατήσει πολυεθνική τους υπαλλήλους της!



Με ένοπλους μπράβους, επιχείρησε να τρομοκρατήσει η αμερικανική πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία Alexion, υπαλλήλους της στην Ελβετία.
Ένοπλοι άνδρες που μιλούσαν αγγλικά ήταν παρών σε συνάντηση εργαζομένων – εκπροσώπων διεύθυνσης, με θέμα τις 60 απολύσεις που θα κάνει η φαρμακοβιομηχανία καθώς μεταφέρει την έδρα της απο την Λωζάννη στη Ζυρίχη. Στη συνέχεια, οι ένοπλοι άνδρες ανέλαβαν την φύλαξη του κτιρίου της φαρμακοβιομηχανίας.

Οι ένοπλοι μιλούσαν αγγλικά και είχαν άδεια οπλοκατοχής σύμφωνα με την αστυνομία. Καλά πληροφορημένες πηγές που μίλησαν σε δημοσιογράφους γνωστής Ελβετικής εφημερίδας είπαν ότι δεν είναι κάτοικοι Ελβετίας. Είναι Ιρλανδοί και βρέθηκαν στη Λωζάννη για να εκφοβίζουν τους εργαζομενους.

Εκπρόσωπος της φαρμακοβιομηχανίας δεν διέψευσε την παρουσία των ενόπλων. Ωστόσο επιχείρησε να υποβαθμίσει το γεγονός λέγοντας ότι η παρουσία τους είναι μια διαδεδομένη πρακτική! που διασφαλίζει το απόρρητο των συνεδριάσεων!! Δηλαδή αν οι απολύσεις ήταν περισσότερες απο 60 θα προσελάμβαναν στρατό;

Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει στην περίπτωση που εφαρμοστούν οι συμφωνίες TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership)μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης, με σκοπό να σχηματιστεί μια οικονομική αυτοκρατορία οπου τους νόμους θα υπαγορεύουν οι πολυεθνικές και όχι τα κράτη.

Στην Ευρώπη του σήμερα όμως, σχεδόν κανείς δεν μιλάει για τις συμφωνίες αυτές. Στο τέλος όλοι θα πέφτουμε απο τα σύννεφα όταν θα ανακαλύπτουμε τις καταστροφικές τους συνέπειες στην καθημερινότητα μας.

Ομως δεν είναι η καθημερινότητα μας που με απασχολεί αλλά το απερίγραπτο μέλλον που εξασφαλίζουμε στα παιδιά μας.

Πηγή: www.20min.ch
Απόδοση: Μaria Denaxa

Δεν υπάρχουν σχόλια: