Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Υπονοούμενα Μπάιντεν κατά Τουρκίας- "Διαβρώνει η συγκέντρωση εξουσιών"


Υπονοούμενα Μπάιντεν κατά Τουρκίας- "Διαβρώνει η συγκέντρωση εξουσιών"
Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, επεσήμανε το «διαβρωτικό» χαρακτήρα που έχει η συγκέντρωση των εξουσιών στην ηγεσία μίας χώρας.


«Οι Πατέρες του Έθνους μας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συγκέντρωση των εξουσιών είναι το πλέον διαβρωτικό πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε πολιτικό σύστημα» δήλωσε ο Μπάιντεν, ενώπιον αντιπροσώπων της τουρκικής κοινωνίας των πολιτών με την ααναφορά να αποκτά ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι στην Τουρκία ο Ταγίπ Ερντογάν «μετρά» 11 χρόνια στην πρωθυπουργία και πρόσφατα εξελέγη πρόεδρος για άλλα πέντε χρόνια.

Ο Μπάιντεν απέφυγε να αναφερθεί άμεσα στην κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία διαβεβαιώνοντας ότι δεν βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για να προβεί σε «προσηλυτισμό». «Ο καλύτερος τρόπος να προστατεύσει κανείς τις ελευθερίες είναι να αποφύγει να συγκεντρώσει πολλές εξουσίες στα χέρια ενός μόνο σκέλους της κυβέρνησης» επέμεινε.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη με κύριο σκοπό να πιέσει την τουρκική κυβέρνηση να συμμετάσχει ενεργότερα στον διεθνή συνασπισμό για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία.


Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: