Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Πιο παραγωγικοί οι «μικτοί» εργασιακοί χώροι. Οι άντρες όμως θέλουν να δουλεύουν με άντρες και οι γυναίκες με γυναίκες

Πιο παραγωγικοί οι «μικτοί» εργασιακοί χώροι
Οι άντρες και οι γυναίκες θα ήταν πιο χαρούμενοι αν εργάζονταν σε εργασιακούς χώρους, όπου θα υπήρχε μόνο το δικό τους φύλο, καθώς αισθάνονται μεγαλύτερη άνεση χωρίς την παρουσία του αντίθετου φύλου.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μία νέα έρευνα, η οποία βρήκε ότι υπάρχει υψηλότερο επίπεδο ικανοποίησης στους άντρες, όταν δε χρειάζεται να προσέχουν τι κάνουν και τι λένε σε ένα χώρο -όπως αν θα υπήρχαν γυναίκες- ενώ από την πλευρά τους, οι γυναίκες, είναι πιο ευτυχισμένες όταν δε χρειάζεται να δουλέψουν σε ένα χώρο «γεμάτο τεστοστερόνη».

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει η ίδια έρευνα, παρότι οι άντρες και οι γυναίκες εργαζόμενοι δηλώνουν πιο άνετοι με το δικό τους φύλο, η παραγωγικότητα αυξάνεται όταν μοιράζονται τον ίδιο εργασιακό χώρο με το αντίθετο φύλο.

«Όλοι πιστεύουν ότι θέλουμε να είμαστε σε μια πλουραλιστική κοινωνία σε ένα ποικίλο σκηνικό. Όταν όμως τα πράγματα σοβαρεύουν και οι συνάδελφοί μας δεν σκέφτονται όπως εμείς, αυτό μπορεί να προκαλέσει μερικές τριβές. Στους εργαζομένους αρέσει η ιδέα της διαφορετικότητας περισσότερο από ό,τι τους αρέσει η πραγματική πολυμορφία» εξήγησε στη Daily Mail η Dr Sara Ellison, λέκτορας Οικονομικών στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης και μία εκ των συγγραφέων της μελέτης.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα δεδομένα από μια αμερικανική έρευνα σε εργαζόμενους από το 1995 ως το 2002.

Δεν υπάρχουν σχόλια: