Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΑΜΦΙΣΣΑ... Κλείνει η Νοσηλευτική Σχολή - Το θέμα θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο

gnamfissas


Σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου Υγείας οι ΕΠΑΣ Νοσηλευτικές Σχολές του Υπουργείου Υγείας σταματούν την λειτουργία τους στις 15.9.2015 και για το τρέχον σχολικό έτος 2014 – 2015 λειτουργούν μόνο με τους μαθητές του Β΄ έτους χωρίς να έχουν πραγματοποιήσει εγγραφές μαθητών Α΄ έτους.
Το θέμα θα συζητηθεί στο δημοτικο συμβούλιο Δελφών της Τετάρτης.
Ο Σύλλογος Σχολών Νοσηλευτικής του Υπουργείου Υγείας καθώς και το αρμόδιο Τμήμα Επαγγελμάτων Υγείας και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Υγείας προσπαθούν για την μετατροπή των ΕΠΑΣ Νοσηλευτικών Σχολών σε ΙΕΚ Νοσηλευτικής προκειμένου να συνεχίσουν την λειτουργία τους.
 
Η ΕΠΑΣ Νοσηλευτική Σχολή του Γεν. Νοσοκομείου Αμφισσας λειτουργεί 25 έτη και έχει προσφέρει εκπαιδευτική και επαγγελματική διέξοδο σε αρκετούς νέους του Νομού Φωκίδας.
Επιθυμία της δημοτικής αρχής είναι να παραμείνουν σε λειτουργία όλες οι Σχολές Νοσηλευτικές, γιατί τυχόν μείωση του αριθμού τους και λειτουργίας τους μόνο σε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της χώρας, θα εμποδίσει μεγάλο αριθμό μαθητών να μετακινηθούν σε μεγάλες πόλεις και να φοιτήσουν σ΄ αυτές, λόγω του κόστους και των δύσκολων οικονομικών συνθηκών και παράλληλα είναι αδύνατη η μετακίνηση του εκπαιδευτικού προσωπικού στα μεγάλα αστικά κέντρα, λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων (οι περισσότερες εκπαιδεύτριες είναι γυναίκες) και μεγάλου οικονομικού κόστους.
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ