Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Σάλλας: Δεν με ανησυχεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να σέβεται και να δέχεται


Ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς δηλώνει ήρεμος και σίγουρος για συμφωνία




Αισιόδοξος για συμφωνία με την Τρόικα εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς ενώ δήλωσε ότι δεν τον προβληματίζει μια ενδεχόμενη άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αρκεί, όπως χαρακτηριστικά είπε, να εξασφαλιστεί ότι σέβεται την κοινοβουλευτική δημοκρατία και ότι δέχεται πως η αγορά υποστηρίζει την ανάπτυξη, την εξέλιξη και την τεχνολογία.


Μιλώντας σε συνέδριο της ΕΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη ο κ. Σάλλας εξέφρασε τις απόψεις του για το φορολογικό σύστημα λέγοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει σταθερό σύστημα για 15 χρόνια ενώ υποστήριξε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει βελτίωση σε πολλούς τομείς της οικονομίας.

Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει και μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις αλλά και υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ με βάση τις πραγματικές αξίες των ακινήτων και τις χρήσεις τους. «Σε ό,τι αφορά την κρίση, διαπιστώνουμε καθημερινά, ακόμη και στη καθημερινότητα της ζωής μας, ότι δεν υπάρχουν πια διπλές και τριπλές σειρές των ταξί στους δρόμους, βλέπουμε ότι έξω από τα λιμάνια μας υπάρχουν πλοία ενώ δεν υπήρχαν πριν δύο-τρία χρόνια.

Διαπιστώνουμε ότι πολλαπλάσιοι άνθρωποι επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα, τις περισσότερες φορές με καλύτερα πορτοφόλια» τόνισε ο κ. Σάλλας. Για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων είπε ότι η νομοθετική ρύθμιση θα διευκολύνει την επίλυση χιλιάδων προβλημάτων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενώ σημείωσε ότι «οι ελληνικές Τράπεζες είναι έτοιμες να υποστηρίζουν την οποιαδήποτε αναπτυξιακή προσπάθεια επιχειρηθεί από Έλληνες ή ξένους επενδυτές».


Πηγή: www.lifo.gr

1 σχόλιο:

Πέτρος Δ. είπε...

Στο κείμενο που συνυπέγραψαν οι εταίροι της συγκυβέρνησης στις 23 Ιουνίου 2012 αναφέρεται η δέσμευσή τους για την Αγροτική Τράπεζα:
Συμφωνηθέντα συγκυβέρνησης – Κείμενο της προγραμματικής σύγκλισης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ :
● Αγροτική Τράπεζα: Επανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανσή της. Διαφύλαξη του χαρτοφυλακίου υποθηκών αγροτικής γης.

► Στις 26 Ιουλίου 2012 : ένα μήνα μετά, η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ με την καταλυτική στάση της «πατριωτικής» Χρυσής Αυγής, παρά τις δεσμεύσεις της μεταβιβάζει (πώληση-χάρισμα) την ΑΤΕ (το «υγιές» τμήμα της) στην Τράπεζα Πειραιώς του Σάλλα. (ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ: ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ «ΚΑΛΗ» ΑΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ! http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8893:skandalo-ate&catid=58:oikonomiki-politiki&Itemid=182 )
Για αυτές τις πράξεις εξαπάτησης - και για τις εκατοντάδες άλλες - είναι ανάγκη να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι πολιτικοί και διαπλεκόμενοι τραπεζίτες-καναλάρχες-"εθνικοί" εργολάβοι...
http://olympia.gr/2014/05/02/%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b5%cf%83%cf%87%ce%ac%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b7/