Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταγγελίες Ξουλίδου για μίζες σε βουλευτές

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταγγελίες Ξουλίδου για μίζες σε βουλευτές

- Η κα Ξουλίδου είπε: «Γάλαζιο στέλεχος μου πρότεινε χρηματικό ποσό για να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας»
 - Πάνος Καμμένος: «Υπάρχει βουλευτής στους ΑΝΕΛ που μου ομολόγησε ότι του προσφέρθηκαν 3 εκατ. ευρώ για να ψηφίσει για την άλλη πλευρά»
Να ανασυρθεί από το αρχείο αν αυτό κρίνεται αναγκαίο η δικογραφία για την απόπειρα δωροδοκίας πολιτικών προσώπων ζήτησε σήμερα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη μετά τις χθεσινοβραδυνές καταγγελίες της βουλευτή των ΑΝΕΛ Σταυρούλας Ξουλίδου ότι προσπάθησαν να χρηματίσουν τόσο εκείνη όσο και τον βουλευτή Παναγιώτη Μελά.
Αναφέρει η εισαγγελέας:
«Με αφορμή καταγγελία της βουλευτού του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) κυρίας Σταυρούλας Ξουλίδου, τις βραδινές ώρες της 25ης Νοεμβρίου 2014 στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» του τηλεοπτικού σταθμού «BLUE SKY», περί απόπειρας δωροδοκίας της, την οποία (καταγγελία) επιβεβαίωσε τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της ίδιας ως άνω εκπομπής και ο αρχηγός του ανωτέρω κόμματος κ. Π. Καμμένος, παρακαλούμε, να εξετάσετε εάν συντρέχει περίπτωση ανάσυρσης εκ του αρχείου της δικογραφίας, που σχηματίσθηκε με την 4265/13.10.2014 παραγγελία μας και επανεξέτασης της υπόθεσης, κατ΄ άρθρο 43 παράγραφος 5 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ενημερώνοντάς μας σχετικά. Συνημμένα σας διαβιβάζουμε και σχετικά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου».
 Χαμός στη Βουλή
Χαμός γίνεται στα πηγαδακια των βουλευτών στη Βουλή και ειδικά σε εκείνων της ΝΔ για το θέμα των καταγγελιών του Πάνου Καμμένου και της Σταυρούλας Ξουλίδου ότι έγιναν απόπειρες χρηματισμού βουλευτών για να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Άλλοι προσπάθησαν να το διακωμωδήσουν όπως ο 'Αδωνις Γεωργιάδης που σε μεγάλη παρέα γαλάζιων βουλευτών έλεγε «εμείς που στηρίζουμε την κυβέρνηση είμαστε πιο φθηνοί. Κοστολογούμαστε στο 1/3 της τιμής».
Απευθυνόμενος μάλιστα προς τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή του είπε «εσύ πόσα θες;» για να πάρει την απάντηση: «Θα τολμήσει ποτέ κανείς να πιάσει εμένα για τέτοιο πράγμα; Εγώ δεν είμαι τόσο φθηνός».
Υπάρχουν όμως και εκείνοι που αναλύοντας με πιο σοβαρό τρόπο το γεγονός τονίζουν οτι «με το κλίμα που πάει να δημιουργηθεί δυσκολεύεται πολύ η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: