Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Η Τ.Κ. Καλοσκοπής συνεδριάζει στη… Γραβιά!

Άποψη Καλοσκοπής

Από Καλή (κατά το δυνατόν) Σκοπιά.

Στις 29/11 έγινε η δεύτερη συνεδρίαση του Τ.Σ. Καλοσκοπής στην Γραβιά.
Η σχετική τοιχοκολλημένη ανακοίνωση είχε αναρτηθεί στις 22/11 χωρίς να αναγράφει την ημερομηνία σύγκλισης και ανέφερε ότι θα συζητηθούν 3 θέματα. Στην πραγματικότητα συζητήθηκε και ψηφίστηκε μόνο η πρόταση της Καλοσκοπής για το ΣΧΟΟΑΠ, η οποία περιείχε μια συμπλήρωση στο αρχικό κείμενο που αφορά επέκταση των ορίων του οικισμού κατά 70 μέτρα. Τα υπόλοιπα 2 θέματα μετατέθηκαν στο άγνωστο μέλλον χωρίς καμία αιτιολογία.


Το μέλος του Τ.Σ. κ. Κώστας Χαμηλός κατέθεσε έγγραφη διαμαρτυρία διότι η συνεδρίαση έγινε στη Γραβιά. Αυτό συνιστά παραβίαση του άρθρου 89 του ν. 3852/2010 που επιτάσσει η συνεδριάσεις να γίνονται στο κοινοτικό γραφείο του χωριού και να είναι δημόσιες. Επίσης αποτελεί πρακτικό αποκλεισμό των κατοίκων που θα ήθελαν να τις παρακολουθήσουν και να εκφράσουν την άποψή του
Αν αληθεύει ότι ό πρόεδρος του χωριού κ. Κώστας Ματθαίου, σε ιδιωτική συζήτηση είχε πει "αν θέλουν να παρακολουθήσουν να κατέβουν στη Γραβιά(!)", τότε ο πρόεδρος έχει μια εντελώς προσωπική άποψη για την Καλοσκοπή και τους κατοίκους της. Αν αληθεύει αυτή η ρήση του, τότε θα πρέπει ο κ. πρόεδρος και οι, εκάστοτε πρόεδροι, να καταλάβει ότι η Καλοσκοπή δεν είναι τσιφλίκι κανενός και οι κάτοικοι δεν είναι υποτακτικοί του. Θα πρέπει να καταλάβει και να αποδεχθεί ότι το ισχύον πολίτευμα στην Ελλάδα είναι η Δημοκρατία.
Π. ΜΠΙΧΤΑΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: