Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Παρολίγο τραγωδία στη Δωρίδα


Τα αδέσποτα βοοειδή είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τη Δωρίδα εδώ και χρόνια. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Δήμου να βρεθεί λύση, δυστυχώς το πρόβλημα όχι μόνο δεν εξαλείφεται αλλά γίνεται ολοένα εντονότερο και μάλιστα παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, αφού κάποιοι κτηνοτρόφοι εκτός του ότι δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τα απανωτά πρόστιμα, πολλές φορές σημειώνονται διαπληκτισμοί οι οποίοι συχνά καταλήγουν σε άσχημες περιπέτειες.

Την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν, γνωστός και μη εξαιρετέος για τα προβλήματα που δημιουργεί στην πλειοψηφία των χωριών του Ευπαλίου, τραυμάτισε με το κοντάκι του όπλου τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φιλοθέης κ. Ανδρέα Καλαντζή στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να τρέχει στα Νοσοκομεία και μάλιστα χθες υποβλήθηκε σε αξονική επειδή εμφανίζει από εκείνη την ημέρα πονοκεφάλους και ζαλάδες.
Το κακό σε όλη την υπόθεση είναι ότι ο εν λόγω κτηνοτρόφος δεν είχε το όπλο μαζί για εκφοβισμό, αφού κατά τη διάρκεια της συμπλοκής διαπιστώθηκε ότι ο γεμιστήρας ήταν γεμάτος!!! Ο κ. Καλαντζής ωστόσο είχε Άγιο προφανώς αφού έτυχε την ώρα της «επίθεσης» να είναι μαζί του ο αδερφός του, οποίος όρμησε στον κτηνοτρόφο και έτσι κατάφεραν να τον αφοπλίσουν.

Πρέπει κάτι να γίνει
Βασικό στοιχείο στην υπόθεση είναι ότι οι δύο άνδρες (ο κτηνοτρόφος και ο Πρόεδρος της Φιλοθέης) είχαν προηγούμενα για τα βοοειδή, αφού πάλι για τον ίδιο ακριβώς λόγο είχαν έρθει σε σύγκρουση πριν τρία χρόνια, αλλά τότε ο κτηνοτρόφος είχε επιτεθεί στον κ. Καλαντζή με μαχαίρι.
Στα χωριά του Ευπαλίου πάντως ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος αφού δημιουργεί συνεχώς προβλήματα και μάλιστα συχνά έρχεται σε προστριβές με τους χωριανούς.
Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες ο κτηνοτρόφος έχει πάρα πολλές καταδίκες στο ιστορικό του, τα πρόστιμα που του έχουν επιβληθεί είναι πάρα πολλά αλλά όπως όλα δείχνουν ουδέποτε συμμορφώθηκε ούτε στους νόμους ούτε στις αποφάσεις του Δήμου.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κατάσταση με τον συγκεκριμένο άνθρωπο έχει πλέον ξεφύγει από τις αρμοδιότητες του Δήμου και πρέπει οπωσδήποτε να επιληφθεί του θέματος η Δικαιοσύνη και η Αστυνομία πριν θρηνήσουμε θύματα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: