Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τη συνέντευξη της Κ. Περιστέρη για την Αμφίπολη

 Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον από ξένα και ελληνικά ΜΜΕ,  για την συνέντευξη της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, Κατερίνας Περιστέρη, του Αρχιτέκτονα Μιχάλη Λεφαντζή και του πολιτικού μηχανικού, Δ. Εγγλέζου, για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη.
Στο υπουργείο Πολιτισμού, τα τηλέφωνα δεν σταματούν να χτυπούν, καθώς δεκάδες απλοί πολίτες καλούν και ζητούν να παρακολουθήσουν την ομιλία της κυρίας, ενώ ξένα ΜΜΕ με δεκάδες δημοσιογράφους καταφθάνουν στην χώρα μας, προκειμένου να καλύψουν το θέμα του Τύμβου Καστά, που έχει συναρπάσει ολόκληρο τον κόσμο.


Η παρουσίαση θα γίνει σήμερα, στις 11 το πρωί στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου και εκεί θα παραστεί ολόκληρη η ομάδα της ανασκαφής στην Αμφίπολη, μετά από πρόσκληση της γ.γ Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνης.

Την εκδήλωση θα συντονίσουν ο Βασίλης Λαμπρινουδάκης, ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, και ο Νίκος Σταμπολίδης, αρχαιολόγος, διευθυντής Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Θυμίζουμε πως το περασμένο Σάββατο, στο αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης, ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, στην οποία ανέφερε ότι η έρευνα δεν έχει τελειώσει και οι επόμενες κινήσεις θα κριθούν από τα αποτελέσματα της γεωφυσικής διασκόπησης που πραγματοποιεί η επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ.


Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: