Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Πιάσαμε πάτο, μόνη διέξοδος οι εκλογές ;

Όταν πριν 4 χρόνια τα spreads ήταν στο 7% και χρέος της χώρας 120% του ΑΕΠ στα 320 δισ. ευρώ, μιλούσαμε για χρεοκοπία.

Σήμερα που τα spreads είναι στο 7,78%, το χρέος στο 170% του ΑΕΠ στα 350 δισ. ευρώ και βάλε και το ιδιωτικό χρέος των πολιτών σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες έχει τριπλασιαστεί, προσπαθούν να μας πείσουν ότι το χρέος είναι βιώσιμο και σωθήκαμε χάρη στις άοκνες προσπάθειες της κυβέρνησης.

Αν προσμετρήσουμε την αλματώδη άνοδο της ανεργίας, την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει ο λαός (6,3 εκ. στο όριο της φτώχειας σύμφωνα με την επιστημονική έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής) και την ανυπαρξία μιας κυβέρνησης να πει ένα όχι στις απαιτήσεις των ξένων, καταλαβαίνει κανείς ότι το σημερινό γκουβέρνο έχει πιάσει πάτο.

Την ίδια στιγμή γύρω μας στην ευρύτερη περιοχή, δημιουργούνται εστίες αναταραχής που τουλάχιστον έμμεσα θα επηρεάσουν τη χώρα μας.
Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να διαπραγματευθεί επιτυχώς αν το φρέσκο γάλα θα είναι 5 η 7 ημερών, ασφαλώς και δεν μπορείς να την έχεις εμπιστοσύνη να διαπραγματευθεί θέματα όπως το χρέος, ζητήματα εξωτερικής πολιτικής κ.α.

Την ώρα που η χώρα καταστρέφεται, η κοινωνία είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, η μόνη σοβαρή επιλογή της κυβέρνησης είναι η προκήρυξη εκλογών.

Να αποφασίσει ο λαός αν θέλει αλλαγή πορείας η την συνέχεια αυτής της πολιτικής.
Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ενίοτε όμως υπάρχουν κυβερνήσεις που οδηγούν τις χώρες και τις κοινωνίες σε αδιέξοδα…
_________________________________________________________________________
Δημήτρης Κωνσταντινίδης
Γεννήθηκε στην Μελβούρνη , υπήρξε γραμματέας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, με διεθνείς παρεμβάσεις και συναντήσεις για θέματα που αφορούν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Από το 2001 ζει στην Ελλάδα και εργάζεται ως free lance δημοσιογράφος σε ελληνικά και ξένα ΜΜΕ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΚΛΩΤΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΜΑΣ.