Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Άδειες παραμονής στην Ελλάδα μόνο για αλλοδαπούς... μασέρ και μοναχούς


Άδειες παραμονής στην Ελλάδα μόνο για αλλοδαπούς... μασέρ και μοναχούςΠαρότι η Ελλάδα πλέον δεν εκδίδει άδειες παραμονής σε αλλοδαπούς για λόγους εργασίας, καθώς οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό καλύπτονται από τον τεράστιο αριθμό ανέργων της χώρας, έχουν υπάρξει κάποιες πραγματικά... ιδιαίτερες εξαιρέσεις!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», περίπου 20 άδειες παραμονής έχουν δοθεί σε εξειδικευμένους στο ινδικό μασάζ Αγιουβέρντα, έπειτα από αιτήματα μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και κέντρων ευεξίας.
Οι άδειες δόθηκαν αποκλειστικά σε αποφοίτους του πανεπιστημίου του Αγιουβέρντα στην Ινδία, που αν και άγνωστο στους περισσότερους Ελληνες, έχει απασχολήσει υπαλλήλους του ΥΠΕΣ, οι οποίοι μάλιστα έχουν φτάσει σε σημείο να το «μετονομάσουν», χάριν αστεϊσμού, σε «Αγιο Βέρντα».

Παράλληλα, δεκαπέντε άδειες παραμονής δόθηκαν σε Ισραηλινούς που έχουν ως μητρική τους τα εβραϊκά, προκειμένου να εργαστούν σε τηλεφωνικό κέντρο που θα εξυπηρετεί τη χώρα τους εξ αποστάσεως, 112 άδειες παραμονής δόθηκαν σε εκείνους που επέλεξαν την Ελλάδα για να μονάσουν, 33 άδειες αφορούν ανταποκριτές ξένου Τύπου και συγγενείς τους. Ο κατάλογος είναι μακρύς και περιλαμβάνει αθλητές, φοιτητές, ειδικούς επιστήμονες κ.ά. Ωστόσο δεν αποτελεί μυστικό ότι οι περισσότεροι από τους 590.000 αλλοδαπούς που έχουν νόμιμα έγγραφα παραμονής, ήρθαν στην Ελλάδα με σκοπό να εργαστούν.

Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι νόμιμοι μετανάστες παραμένουν με διαφορά οι Αλβανοί, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών. Από τους 587.102 νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα περίπου το 70% κατάγεται από τη γειτονική χώρα.

Αν και εκτιμάται ότι οι περισσότεροι νόμιμοι μετανάστες έχουν έρθει στην Ελλάδα με σκοπό την εργασία, οι άδειες παραμονής που έχουν βγει με τη συγκεκριμένη αιτιολογία είναι σχετικά λίγες (περίπου 72.500). Περισσότερες (223.000) αφορούν οικογενειακή επανένωση και περίπου 195.000 «λοιπούς λόγους».

:www.reporter.gr

ιδανική χώρα για μοναχισμό η ελλάδα........

Δεν υπάρχουν σχόλια: