Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Αποσύρεται η εικόνα με ανθρώπους σε μπλέντερ (!!!) από βιβλίο της Ε’ Δημοτικού (!!!)..σαδομαζοχισμός στην διδασκαλία !!


Η φωτογραφία απεικονίζει έργο καλλιτέχνη με ανθρώπους μέσα σε μπλέντερ.


Την αλλαγή της φωτογραφίας στο βιβλίο της Φυσικής Ε’ Δημοτικού, που προκάλεσε αντιδράσεις, αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας.


Η φωτογραφία απεικονίζει έργο καλλιτέχνη με ανθρώπους μέσα σε μπλέντερ. «Πρόκειται για βιβλίο, κατά κοινή ομολογία πολύ καλό, που διδάσκεται για δέκα σχεδόν χρόνια (πρώτη έκδοση 2005-2006) στα Δημοτικά χωρίς ποτέ κανείς από εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, γονείς, δασκάλους και σχολικούς συμβούλους να διαπιστώσει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη συγκεκριμένη εικόνα μικρών διαστάσεων. Δε χρειάζεται προφανώς πολύς λόγος, για να πει κανείς ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε η πρόθεση να προβληθεί η εικόνα ενός έργου τέχνης με αυτό το περιεχόμενο.

Όπως μας δήλωσαν οι συγγραφείς την εικόνα έλαβαν από επίσημο ιστότοπο, όπως και εκατοντάδες άλλες, χωρίς ποτέ να υποψιαστούν για το περιεχόμενο του μπλέντερ, μια εικόνα, ανάμεσα σε άλλες, με τις οποίες ήθελαν να δείξουν στους μαθητές διάφορα μίγματα. Γιατί είναι σαφές ότι, αν υπήρχε η παραμικρή ένδειξη ή επισήμανση ότι εδώ προβάλλεται κάτι διαφορετικό από τη λογική των μιγμάτων και κάτι απάνθρωπο στην παιδαγωγική του διάσταση, δε θα χρειαζόταν παρά μόνο η παραδοχή του λάθους από τη συγγραφική ομάδα και η αποκατάσταση.

Πρόκειται, λοιπόν, για ένα λάθος αβλεψίας των συγγραφέων και το Υπουργείο έδωσε εντολή η εικόνα να αντικατασταθεί από την ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου, όπως, επίσης, θα αφαιρεθεί κατά την επανεκτύπωση του βιβλίου» ανέφερε το υπουργείο.

"K"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι σαδομαζοχισμός. Είναι ο ρεαλισμός που χαρακτηρίζει την παιδεία μας. Είναι σαν να λέει ο Λοβέρδος ως υπουργός παιδείας στα 10χρονα παιδιά της Ε' δημοτικού:
"κουφάλες εκεί θα πάτε κι εσείς".