Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Bloomberg: «Δώστε στην Ελλάδα μια ευκαιρία» . Προειδοποίηση για κίνδυνο καταστροφής της ευρωζώνης


Προειδοποίηση προς την Τρόικα ότι αν συνεχίσει να πιέζει την Ελλάδα θα κινδυνεύει με καταστροφή η ευρωζώνη, άρα και οι ίδιοι απευθύνει σε δημοσίευμα του το Bloomberg.
«Χρειάζεται να σταματήσουν να επιμένουν για το αδύνατο και να βρουν έναν τρόπο να ελαφρύνουν το χρέος της χώρας», τονίζεται στο άρθρο γνώμης που φέρει τον τίτλο «Δώστε στην Ελλάδα μια ευκαιρία».

Στο άρθρο επισημαίνεται ότι το χρέος της χώρας είναι στο 180% του ΑΕΠ με στόχο από την ευρωζώνη το 60% και σημειώνεται ότι ένας ακόμη γύρος λιτότητας φέρνει νέους κινδύνους και πιθανότατα θέτει το στόχο μείωσης του χρέους ακόμη πιο μακριά.

«Μόνη της η λιτότητα απλώς δεν μπορεί να κλείσει αυτό το κενό», συνεχίζει ο αρθρογράφος που χαρακτηρίζει την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος «σπάνιο κατόρθωμα». 

Σημειώνεται επίσης ότι αυτή η πολιτική λιτότητας έχει πλήξει την οικονομία και την παραγωγή και έχει εκτοξεύσει την ανεργία. 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ , ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΜΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΗΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ . ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ ΩΡΑΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ , ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΠΑΝΤΕΛΩΣ . ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΤΡΕΧΑΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΒΙΩΣΙΜΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΓΩΝΙΑ !!! ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΤΡΕΣ ΟΧΙ ΝΕΡΑΤΖΟΚΩΛΟΥΣ !!!!!!