Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung τονίζει ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, απέτυχε.


O σχολιαστής της Frankfurter Allgemeine Zeitung επισημαίνει ότι η χώρα παίρνει ένα ακόμη ρίσκο που θα μπορούσε να την οδηγήσει και πάλι στην καταστροφή και ότι παρά την τόνωση της ανάπτυξη στο 0,7%, στην μεγάλη άνοδο του... αριθμού των τουριστών και την αύξηση της κατανάλωσης, δεν αλλάζει τίποτα στην γενική εικόνα ότι οι αγορές και οι οικονομολόγοι αρχίζουν να αμφισβητούν και πάλι το μέλλον της Ελλάδας.
 
«Οι πρόσφατοι πολιτικοί χειρισμοί του έλληνα πρωθυπουργού μεθερμηνεύονται ως κινήσεις απελπισίας, που στο τέλος δεν πρόκειται να δώσουν ώθηση ούτε στο συντηρητικό του κόμμα, ούτε στην ίδια την Ελλάδα», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.

«Ο Σαμαράς ήθελε να αυξήσει τα ποσοστά της δημοτικότητάς του με την πρόωρη αποδέσμευση από το πρόγραμμα εξυγίανσης που επιτηρείται από την τρόικα. Ήλπιζε σε εκφράσεις συμπάθειας, που τις έχει απόλυτα ανάγκη εν όψει πιθανών πρόωρων εκλογών, εάν απελευθέρωνε την χώρα του από τους ελεγκτές και κατέφευγε νωρίτερα στις αγορές για τη χρηματοδότηση της χώρας του με φρέσκο χρήμα (…) Όμως αυτή η συμβολική κίνηση εθνικής υπερηφάνειας έχει μετατραπεί σε παταγώδη αποτυχία» παρατηρεί η γερμανική εφημερίδα και επισημαίνει ότι οι αυτές οι χρηματαγορές, προς τις οποίες στρέφει τις προσδοκίες του ο Αντώνης Σαμαράς, δεν εμπιστεύονται την βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, όσο δεν υπάρχουν ελεγκτές. «Ο Σαμαράς χρειάζεται ένα δίχτυ ασφαλείας και αυτό δεν θα υπάρχει όσο δεν υπάρχουν εγγυήσεις για νέες μεταρρυθμίσεις» σημειώνει ο γερμανός αρθρογράφος.

Η εφημερίδα περιγράφει τα διλήμματα του έλληνα πρωθυπουργού, την αποτυχία της κυβέρνησής του να εκπονήσει ένα δικό της πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που να προσφέρει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, την ροπή ορισμένων υπουργών του στην παλιά πελατειακή λογική και την κόπωση των Ελλήνων απέναντι στη λέξη «μεταρρυθμίσεις» και καταλήγει:

«Ιδιαίτερα αυτή την στιγμή, η Ελλάδα χρειάζεται την προσοχή των ευρωπαίων εταίρων της. Εάν δεν είναι ο Σαμαράς, θα πρέπει να είναι οι ευρωπαίοι αυτοί που θα δώσουν μηνύματα ελπίδας ότι η εξυγίανση των δημοσιονομικών και τα μέχρι τώρα μικρά βήματα μεταρρυθμίσεων δεν πήγαν χαμένα. Φυσικά στο τέλος οι Έλληνες θα αποφασίσουν εάν και με ποιον θα συνεχίσουν στον δρόμο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΚΑΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ , ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΡΙΚΑΛΕΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥ κ.λ.π. κ.λ.π. ??? ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ , ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ! ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΩΘΟΥΝ ΠΟΤΕ !!! ΝΑΖΙ ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑΖΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ !!!