Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

NATO vs CSTO



Βρυξέλες : Κεντρικά γραφεία NATO
Στις 4/4/1949 υπογράφεται στην Washington , η συνθήκη οργάνωσης του Βορειοατλαντικού Συμφώνου , ΝΑΤΟ . Οι χώρες που συμμετείχαν είναι οι Η.Π.Α , η Αγγλία , το Βέλγιο , η Γαλλία η Δανία η Νορβηγία , η Ιρλανδία , η Ιταλία , ο Καναδάς , το Λουξεμβούργο , η Ολλανδία και η Πορτογαλία. Επικεφαλής του συμφώνου οι Η.Π.Α. Το 1952 προσχωρούν η Ελλάδα και η Τουρκία και το 1955 γίνεται δεκτή και η τότε Δ. Γερμανία.

Η Συνθήκη διακηρύσσει ότι η ένοπλη επίθεση εναντίον ενός ή περισσοτέρων μελών της συμμαχίας θεωρείται επίθεση εναντίον όλων των κρατών-μελών.

Σκοπός του ΝΑΤΟ είναι να αμυνθεί εναντίον των χωρών του τότε συμφώνου της Βαρσοβίας  με επικεφαλής την πανίσχυρη κομμουνιστική Ε.Σ.Σ.Δ , που επεδίωκε την επιβολή της στον Δυτικό κόσμο με υποκίνηση των λαών σε επαναστατικές ενέργειες.

Είναι αλήθεια ότι η πατρίδα μας με την ένταξή της στο ΝΑΤΟ ωφελήθηκε αφ’ ενός μεν οικονομικά  με το σχέδιο Marshall , τα κονδύλια του οποίου δυστυχώς λεηλατήθηκαν από αυτά «τα τζάκια» που ακόμη και σήμερα λεηλατούν τον πλούτο και τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού. Γνωστή η ρήση των Γερμανών ,  ότι με το σχέδιο Marshall η Γερμανία δημιούργησε βιομηχανίες ενώ η Ελλάδα βιομηχάνους..!  , αφ ετέρου δε στρατιωτικά  με την αντικατάσταση του ξεπερασμένου Αγγλικού οπλισμού από ανακατασκευασμένο Αμερικανικό πολεμικό υλικό του Β.Π.Π με την ταυτόχρονη απαραίτητη εκπαίδευση των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων .

Με απόφαση του Αμερικανικού Κογκρέσου οι χορηγήσεις στρατιωτικού υλικού προς τις δύο Νατοϊκές πλέον χώρες , Ελλάδα και Τουρκία θα γίνονταν κατ’ αναλογία επτά προς δέκα (7:10). Δυστυχώς αυτή η αναλογία δεν τηρήθηκε στην πράξη , καθότι οι εκάστοτε Αμερικανικές κυβερνήσεις υποδουλωμένες στα συμφέροντα των εγχώριων επιχειρήσεων παραγωγής οπλικών συστημάτων (μέσω θυγατρικών εταιριών τους εγκατεστημένων στην Ασία) , παραβίαζαν την συμφωνία , πάντοτε υπέρ της Τουρκίας.

Οι Τούρκοι εξασφαλίζοντας την άμυνά τους μέσω ΝΑΤΟ , έχοντας δε εκμεταλλευθεί εν πλήρη γνώση την γεωστρατηγική τους θέση ανάμεσα στο δίπολο Ανατολής – Δύσης κατά την διάρκεια του ψυχροπολεμικού κλίματος και με συγκατάθεση του ΝΑΤΟ , οραματίσθηκαν την επανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με κυριαρχία στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Το άρθρο 5 του συμφώνου της συμμαχίας καθόλου δεν θέτει εμπόδια στα σχέδια αυτά , καθότι ρητά αναφέρεται ότι εάν δύο χώρες της συμμαχίας έλθουν σε πολεμική σύγκρουση μεταξύ τους , το ΝΑΤΟ δεν επεμβαίνει.!!

Πρώτο θύμα ο εναπομείνας Ελληνικός πληθυσμός της Τουρκίας που εκδιώχθηκε βιαίως από τις ρίζες του στις αρχές του Σεπτεμβρίου του 1955 και η ταπείνωση των Ελλήνων αξιωματικών στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ στην Τουρκία , με θεατή την τότε Ελληνική κυβέρνηση (για λεπτομέρειες πατήστε εδώ)  . Το ΝΑΤΟ με υποκρισία επέβαλε τότε εμπάργκο στην παροχή στρατιωτικού υλικού προς την Τουρκία , παραβιαζόμενο συνεχώς με τον γνωστό τρόπο. Αμφισβήτηση της υφαλοκρηπίδας των 12 ναυτικών μιλίων και του FIR Αθηνών με την απειλή  casus belli .
Παραβιάζουν την συνθήκη της Λωζάνης με αναγνώριση ως «Τουρκικής μειονότητας» των Ελλήνων της Θράκης Μουσουλμάνων στο θρήσκευμα . 

Οι Τούρκοι εισβάλλουν και καταλαμβάνουν το 35% του εδάφους της Κύπρου με Αμερικανικό σχέδιο και βοήθεια , έχοντας επιβάλλει κατοχικές συνθήκες ,   αλλοιώνοντας παράλληλα την πληθυσμιακή σύνθεση της μεγαλονήσου μεταφέροντας συνεχώς Τούρκους εποίκους , κατά κανόνα ανήκοντες στα εξαθλιωμένα λαϊκά στρώματα , από τα βάθη της αχανούς Ασιατικής χώρας τους.

Αναγνωρίζουν τους Σλάβους και Αλβανούς των Σκοπίων ως «Μακεδόνες» και πιεστικά ζητούν να τους εντάξουν στο ΝΑΤΟ , παρά το veto Καραμανλή στο Βουκουρέστι. Ενθαρρύνουν στην δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» με διεκδίκηση και Ελληνικών εδαφών , ενώ καταπιέζουν συνεχώς το Ελληνικό στοιχείο στην χώρα αυτή.
"Μεγάλη Αλβανία"

Οι Αμερικανοί «σύμμαχοί» μας στο ΝΑΤΟ , απέστειλαν τον υπουργό ενέργειας να μας διαμηνύσει να ξεχάσουμε την ανακήρυξη ΑΟΖ αν δεν παραχωρήσουμε στην Τουρκία το 20% των κοιτασμάτων του Αιγαίου και της Κύπρου. Σκηνοθετούν την παραβίαση της Κυπριακής ΑΟΖ με το Barbaros συνοδεία πολεμικών πλοίων και ταυτοχρόνως διεξάγουν στρατιωτικά γυμνάσια με την βοήθεια Πακιστανικών (!!) δυνάμεων , υπό την επωνυμία : «Γαλάζια Φάλαινα» ,  σε επιχειρησιακό περιβάλλον που εκτείνεται από το Καστελόριζο μέχρι τα παράλια της Κύπρου.

Μήπως στα Ίμια ,  οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ υπό την καθοδήγηση των Η.Π.Α , το μέρος των Τούρκων δεν πήραν; To NATO και μετά την κατάρρευση του υπαρκτού Σοσιαλισμού και την διάλυση του συμφώνου της Βαρσοβίας εξακολουθεί με τις ενέργειές του να συντηρεί ψυχροπολεμικό κλίμα παγκοσμίως και πάντα να ενεργεί σε βάρος της πατρίδας μας . Στην μετα-Σοβιετική εποχή το ΝΑΤΟ έχει στόχο να περικυκλώσει την Ρωσία και να την παρεμποδίσει να εφαρμόσει προστατευτική πολιτική εθνικής ασφαλείας. 

Έτσι το ΝΑΤΟ από αμυντική συμμαχία του Βορείου Ατλαντικού , εξετράπη του καταστατικού σκοπού  του και ο ρόλος του έγινε επιθετικός αναλαμβάνοντας δράση και στην Ασία. Ακολουθώντας την πολιτική των Η.Π.Α που αποβλέπει στην στρατηγική περικύκλωση της Κίνας και στην επιδίωξη αλλαγής του καθεστώτος της με επιβολή γεωπολιτικού ελέγχου επι των εδαφών της με την εγκαθίδρυση Δημοκρατίας Δυτικού τύπου , προσδιοριζόμενου από τις αγορές , που εκ των πραγμάτων , ελέγχουν ακόμη οι Αμερικανοί και οι Δυτικοί τους σύμμαχοι.

Το πρόσφατο εμπάργκο στην Ρωσία από τον «οικονομικό βραχίονα» του ΝΑΤΟ , την Ε.Ε , έπληξε βαρύτατα την Ελλάδα και αφορά όχι μόνο στα πλήγματα που υπέστη,  η ήδη λαβωμένη οικονομία μας από την βίαιη ανατροπή του εξωτερικού της ισοζυγίου πληρωμών αλλά και στις επιπτώσεις στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας , καθώς μέρος του αμυντικού μας οπλικού συστήματος στηρίζεται σε Ρωσικά αντιαεροπορικά και αντιαρματικά όπλα. 

Οι Η.Π.Α έχουν εισέλθει σε μια περίοδο παρακμής , άποψη που ενισχύεται από την παρατεταμένη οικονομική ύφεση , την διόγκωση του δημόσιου χρέους της με τις αυξανόμενες ανάγκες της για εισαγωγές πρώτων υλών , ορυκτών , πετρελαίων αλλά και στην οικονομική της αφαίμαξη λόγω πολέμων που χρηματοδότησε και χρηματοδοτεί (π.χ Κορέα, Βιετνάμ , Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη)  καθώς και των τεράστιων δαπανών που καταβάλλει στην διατήρηση 128 υπερπόντιων στρατιωτικών βάσεων ανά την υφήλιο αλλά και λόγω μιας υπεροπτικής εξωτερικής πολιτικής της που δημιουργεί περισσότερους εχθρούς παρά φίλους(μελλοντικά μεγαλύτερα κόστη παρά οφέλη)

Στον αντίποδα του ΝΑΤΟ και σε αντιπαράθεση με τους σκοπούς τόσον αυτού , όσον και του πολιτικοοικονομικού του σκέλους που είναι η Ε.Ε , η Ρωσία δημιούργησε μια νέα στρατιωτική συμμαχία υπό την  επωνυμία :  Οργανισμός του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας , με Αγγλικούς όρους :  CSTO (Collective Security Treaty Organization) και μια οικονομική συμμαχία με την επωνυμία : Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, με Αγγλικούς όρους : E.E.U (Eurasian Economic Union). Στο CSTO με επικεφαλής την Ρωσία , συμμετέχουν , η Αρμενία , η Λευκορωσία , το Καζακστάν , το Τατζικιστάν και η Κιρκιζία. 
 
 Η Ρωσία συμμετέχει και στο οικονομικό σύμφωνο υπό την επωνυμία BRICS που αποτελείται από τις αναδυόμενες οικονομικές δυνάμεις του κόσμου , Βραζιλία, Ρωσία, Ινδίες , Κίνα , Νότιο Αφρική και πρόσφατα από την Αργεντινή και Βενεζουέλα. Οι BRICS αντιπροσωπεύουν το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού , το 21% του Παγκόσμιου Α.Ε.Π που ανέρχεται σε 16 τρις Δολάρια Η.Π.Α με συναλλαγματικά διαθέσιμα 4 τρις Δολάρια Η.Π.Α .

Οι κοσμοϊστορικές αυτές εξελίξεις έχουν επιφέρει ουσιαστικά παράλυση στις Η.Π.Α και στο ΝΑΤΟ. Αλήθεια ποιος περίμενε την αντίδραση του Putin στην Συρία και στην Ουκρανία ; Με λανθασμένες εκτιμήσεις οι χώρες της Δύσης πίστευαν πως με κατευθυνόμενες «πορτοκαλί» εξεγέρσεις των λαών θα άλλαζαν τον γεωπολιτικό χάρτη του κόσμου.

Εμείς «ανήκομε εις την Δύσιν» , είμαστε μέρος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε και με τους προσκυνημένους κυβερνήτες μας αποδεχόμαστε αδιαμαρτύρητα την κακοποίηση των «νταβατζήδων» μας . Η διχοτομημένη Κύπρος , με τον «Ανανιστή» που εξέλεξε ο παραπλανημένος λαός της , γιατί δεν έρχεται σε συμφωνία με τους πάντα πιστούς της φίλους,  τους Ρώσους , ώστε να ενταχθεί στο CSTO; Σαν ελεύθερο κράτος αναγνωρισμένο από τον Ο.Η.Ε να αποκηρύξει τις επαίσχυντες συμφωνίες Λονδίνου , Ζυρίχης , να δώσει εδάφη της για βάσεις στον Ρωσικό στρατό απαιτώντας την άμεση αποχώρηση των Τούρκων εποίκων και των κατοχικών στρατευμάτων και το κλείσιμο των βάσεων των δολίων Άγγλων η εκμίσθωση των οποίων έχει λήξει προ πολλού , εκπληρώνοντας ταυτόχρονα το προαιώνιο όνειρο  των Ρώσων να βρεθούν πάνω στο «αβύθιστο αεροπλανοφόρο» της Ανατολικής Μεσογείου , την Κύπρο , με ταυτόχρονο έλεγχο του υποθαλάσσιου πλούτου της.

Να εκχωρήσει τους υδρογονάνθρακες της ΑΟΖ στην Ρωσική GAZPROM και τότε ας πάει το Barbaroς να κάνει έρευνα έξω από την Τουρκική αιγιαλίτιδα ζώνη των 12 ν. Μιλίων στην Μαύρη θάλασσα που καθημερινά περιπολούν μερικά Ρωσικά αεροσκάφη Tu160 φορτωμένα  με «βαρελότα» κάποιων μεγατόνων , περιμένοντας διαταγές άμεσης εμπλοκής. 

Αν αυτά μπορούσαν να συμβούν και η Κύπρος έκανε την «υπέρβαση» αυτή , της «αλλαγής πλεύσης» δηλαδή , τότε η Τουρκία θα ένοιωθε το σφίξιμο της αγκαλιάς της «Πολικής Αρκούδας» και έτσι θα έσβηνε για πάντα το όνειρό της , για επανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Το CSTO υπό την ηγεσία του Βλαδίμηρου Πούτιν , του από «μηχανής Θεού» της Ρωσίας , που μετά την τραγωδία της κατάρρευσης του υπαρκτού Σοσιαλισμού , παρέλαβε μια χώρα στα πρόθυρα της πλήρους καταστροφής και την ανέδειξε σε οικονομική υπερδύναμη αλλά και σε καίριο παίκτη της παγκόσμιας γεωπολιτικής σκακιέρας , συνεπικουρούμενος βεβαίως από τους μεγάλους συμμάχους της , Κίνα και Ινδία. Οι τρεις αυτές χώρες Ρωσία , Κίνα και Ινδία είναι επίσης πυρηνικές δυνάμεις με ανεπτυγμένα πυρηνικά όπλα και στρατηγική αεροπορία. 

Το CSTO με τους συμμάχους του , υπερτερεί του ΝΑΤΟ στο στρατό ξηράς , υστερεί δε στην αεροπορία αριθμητικά αλλά μετά την κατασκευή του αεροσκάφους PAKFA ή Τ50 υπερτερεί ποιοτικά. Επίσης υπερτερεί ποιοτικά και ποσοτικά σε αντιαεροπορικούς και αντιβαλλιστικούς πυραύλους με τους S500 και ISKANTER M. Δεν γνωρίζω για τους διηπειρωτικούς πυραύλους τι συσχετισμός δυνάμεων υφίσταται.
Επίσης το CSTO υπερτερεί σε άρματα μάχης με τον τύπο άρματος Τ90ΜS , τα ερπυστριοφόρα TOMA BMP III (σαν κι αυτά που τελικά δεν μας προμήθευσαν οι Ρώσοι λόγω ακύρωσης της υπογραφείσας συμφωνίας για τους γνωστούς άγνωστους λόγους…), τα τροχοφόρα ΤΟΜΑ ΒUMERANG , το φονικό πολυεργαλείο BMPT Ramka (Terminator).To CSTO υστερεί στον υποβρύχιο και τον στόλο επιφανείας αλλά τώρα τελευταία έχουν επιδοθεί σε φρενίτιδα ναυπηγήσεων κάθε είδους πολεμικών πλοίων , πυρηνικών υποβρυχίων , αεροπλανοφόρων , φρεγατών και κορβέτων. 



Η ανθρωπότητα , ευρισκόμενη στην εποχή της κυριαρχίας των πυρηνικών όπλων , που λόγω διασποράς και  ελέγχου από πολλά και «άγνωστα χέρια» , απαιτεί για το καλό της και την συνέχιση της ύπαρξης ζωής στον πλανήτη ,  περισσότερη σύνεση και ψυχραιμία στην διαχείριση των γεωπολιτικών ανακατατάξεων. 




για την "Καρτερία"

Νοέμβριος 2014

Δήμος Γ.Παπαδήμας

Δεν υπάρχουν σχόλια: