Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

7 tips για να τελειοποιήσεις τη γλώσσα του σώματος πριν τη συνέντευξη για δουλειά . Λίγο πριν συναντήσετε τον εν δυνάμει εργοδότη σας



 
Στόχος της συνέντευξης δεν είναι να σας αγχώσει αλλά να σας δώσει την ευκαιρία να δείξετε τα προσόντα και τις ικανότητές σας

 
Είναι ίσως μια από τις πιο αγχωτικές διαδικασίες. Η συνέντευξη για τη νέα δουλειά που εναγωνίως αναζητούσες εδώ και καιρό, μπορεί να μετατραπεί στον χειρότερο εφιάλτη σου. Παρακάτω θα βρεις 7 tips που θα σε κάνουν να νιώσεις πιο σίγουρος για τον εαυτό σου, ώστε να αφήσεις τις καλύτερες εντυπώσεις στον νέο σου εργοδότη.

 1. Αξιοποιήστε τον καθρέφτη σας Ο πιο εύκολος τρόπος να μελετήσετε και να βελτιώσετε την εικόνα που προβάλλετε είναι να κάνετε την ομιλία σας πρόβα μπροστά σε ένα καθρέφτη. Παρατηρήστε τις εκφράσεις και τις κινήσεις σας, και δείτε εάν φαίνεστε αγχωμένος ή με αυτοπεποίθηση. Μία εξίσου καλή εναλλακτική είναι και να παραστήσει το μελλοντικό εργοδότη σας ένας φίλος ή συγγενής.

 2. Σταθερή, δυνατή χειραψία Είναι η πρώτη επαφή που θα έχετε με τον συνεντεύκτη σας, φροντίστε να του αφήσει καλή εντύπωση. Μία δυνατή χειραψία δείχνει ότι έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό και τα προσόντα σας.

 3. Ορθή στάση του σώματος Μην καμπουριάζετε. Στητοί ώμοι, όρθια πλάτη και ψηλά το κεφάλι είναι τα τρία πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν κάθεστε απέναντι από ένα μελλοντικό εργοδότη. Οτιδήποτε άλλο μπορεί να περάσει διαφορετικό μήνυμα από αυτό που θα θέλατε.

 4. Χαμόγελο Ένα χαρούμενο πρόσωπο θα αφήσει μια θετική εντύπωση στο συνομιλητή σας και σίγουρα, όταν αργότερα θα μελετάει το βιογραφικό σας θα έχετε προσθέσει μία ευχάριστη νότα στη σκέψη του.

5. Όχι στα σταυρωμένα χέρια Είναι μία στάση που δείχνει ότι κρατάτε άμυνες, ενώ όταν τα έχετε το πλάι του σώματός σας φαίνεστε πιο προσιτοί.

 6. Διατηρείτε την οπτική επαφή Όταν κοιτάζουμε το συνομιλητή μας στα μάτια, του δημιουργούμε την αίσθηση ότι η προσοχή μας είναι στραμμένη πάνω του, με αποτέλεσμα να μας συμπαθήσει πιο εύκολα.

 7. Χαλαρώστε Στόχος της συνέντευξης δεν είναι να σας αγχώσει αλλά να σας δώσει την ευκαιρία να δείξετε τα προσόντα και τις ικανότητές σας. Εάν είστε αγχωμένοι κατά τη διάρκειά της, δεν πρόκειται να το καταφέρετε και θα αφήσετε μία αρνητική εντύπωση στον συνεντεύκτη σας. Χαλαρώστε, έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και απολαύστε τη διαδικασία.


Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: