Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Στροφή Κουβέλη: Αν βουλευτής μου ψηφίσει Πρόεδρο δεν θα τον θεωρήσω αποστάτη και αργυρώνητο.... «Ανοιχτά όλα…»



«Αν κάποιος βουλευτής της Δημοκρατικής
Αριστεράς υπερψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι αυτονόητο πως δεν θα τον θεωρήσω ούτε αποστάτη, ούτε αργυρώνητο», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σήμερα στον σταθμό ΒΗΜΑ FM. 

Νωρίτερα πάντως ο κ. Κουβέλης είχε σημειώσει ότι οι 10 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ είναι δεσμευμένοι από τις αποφάσεις των κομματικών οργάνων να καταψηφίσουν και στις τρεις ψηφοφορίες. 

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν επιβεβαίωσε προεκλογική συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση με τη φράση «όλα ανοικτά». 

Σημείωσε δε ότι η ΔΗΜΑΡ θα διατηρήσει την πολιτική και οργανωτική αυτονομία της και ότι την εκλογική τακτική θα την αποφασίσουν τα όργανα του κόμματος. 



Πηγή: www.lifo.gr

2 σχόλια:

Πέτρος Δ. είπε...

Ο πολιτικός αυτός χαμαιλέων μετέρχεται όλων των μέσων που θα μπορούσαν να αγιάσουν το σκοπό του.
Επειδή τώρα η μία προοπτική πολιτικής του διάσωσης είναι να προσκολληθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν συμφωνούν όλοι στην ομάδα που του απέμεινε, προσποιείται τον γενναιόψυχο δημοκράτη και θυμόσοφο αναγνωρίζοντας το δικαίωμα υπερψήφισης του Δήμα σε όσους θα το έκαναν - (τους οποίους όπως δήλωσε δεν θα χαρακτήριζε "αποστάτες και αργυρώνητους"). Από την άλλη "Κατέστησε, όμως, σαφές ότι 10 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεσμεύονται από τις αποφάσεις των κομματικών οργάνων, σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει να μην ψηφίσουν θετικά για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας" αλλά συγχρόνως τους σπρώχνει ο ίδιος και διευκολύνει όσους χρειάζονται το άλλοθι να αυτομολήσουν. Δεν το κάνει βέβαια γιατί θεωρεί δημοκρατικό δικαίωμα την κατά συνείδηση ψήφο όσων διευκολύνει να αυτομολήσουν, αλλά γιατί τότε θα έχει ο ίδιος το άλλοθι να ενσωματωθεί με τους υπόλοιπους στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να μπορεί κανένας να τον κατηγορήσει ότι ήταν ο υπαίτιος της διάλυσης του μαγαζιού. (Γνωρίζει βέβαια ότι αυτοί που θα ψηφίσουν Δήμα κάνουν πολιτική αυτοχειρία. Κι όμως τους δείχνει το "τυράκι" να το κάνουν - άλλο που δεν θέλουν κι εκείνοι).
Η άλλη προοπτική πολιτικής του διάσωσης είναι να ενδώσει στην υποψηφιότητά του στην τρίτη ψηφοφορία για την προεδρεία - γι' αυτό θολώνει τα νερά όπως κάνει και με τις παραπάνω δηλώσεις του. Η απόλυτη κωλοτούμπα της τελευταίας στιγμής καθόλου δεν πρέπει να αποκλείεται, απλώς και μόνο επειδή υπάρχουν μέχρι στιγμής οι διαβεβαιώσεις του περί του αντιθέτου. Θυμόμαστε καλά πώς εξαπάτησε τους ψηφοφόρους του το 2012 στις διπλές εκλογές:
Φ. Κουβέλης : «…Είναι προφανές… Η ΔΗΜΑΡ στην προωθούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει οποιαδήποτε συμμετοχή…»
http://www.youtube.com/watch?v=tzwLd4uMM_w&feature=player_embedded
Φ. Κουβέλης : «Στην προωθούμενη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ., η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα έχει συμμετοχή και δεν θα δώσει το δημοκρατικό αριστερό άλλοθι σε μία συγκυβέρνηση των δύο αυτών κομμάτων, της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που είναι και οι μεγάλοι ένοχοι για την κατάντια στην οποία βρίσκεται η χώρα, και για τον τεμαχισμό της κοινωνίας…» http://www.youtube.com/watch?v=Jv5nOykv4Kg
Φ. Κουβέλης : (Real gr Το μνημόνιο και η συνεργασία με ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.) στο 1:45' « Έχω πει με χίλιους τρόπους, έχει πει η Δημοκρατική Αριστερά, ότι εμείς στην προωθούμενη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ΔΕΝ θα έχουμε την ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, και μάλιστα προσέθεσα την χαρακτηριστική φράση… δημοκρατικό - αριστερό άλλοθι σε μια τέτοια συγκυβέρνηση ΔΕΝ θα δώσουμε…» http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3wjBcvfmpgM
Φ. Κουβέλης : « Είναι προφανές ότι μία μεταμφιεσμένη συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, όπως κι αν την ονομάσει κάποιος, δεν θα είναι σε αρμονία με το εκλογικό μήνυμα και την εντολή, την αξίωση των πολιτών…», «Απαντώ για πολλοστή φορά, η Δημοκρατική Αριστερά, δημοκρατικό αριστερό άλλοθι στην προωθούμενη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ., που θα συνεχίσει αυτήν την πολιτική ΔΕΝ θα δώσει… ΔΕΝ θα μετατραπούμε σε στηρίγματα, σε τσόντες του Μνημονίου…»………….
http://www.youtube.com/watch?v=tzwLd4uMM_w&feature=player_embedded

Η πατρίδα πρέπει επιτέλους να απαλλαγεί από αυτού του τύπου τους πολιτικούς χαμαιλέοντες.

Ανώνυμος είπε...

Ο μετονομαζομενος " Ο ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΟΥΡΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ " !!!!!!!