Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος μπορεί να πεθάνει. Οι ακτιβιστές ελπίζουν στην σωτηρία του με την ευαισθητοποίηση του κόσμου.



Ο βασιλιάς του κάρβουνου της Ινδίας ζητάει 1 δις δολάρια ως δάνειο για να μετατρέψει έναν απ΄τους πολυτιμότερους, φυσικούς θησαυρούς του πλανήτη μας σε ακτοπλοϊκό κόμβο. Αλλά αν δράσουμε άμεσα, μπορούμε να μπλοκάρουμε το δάνειό του και τα φορτηγά πλοία κάρβουνου και να προστατεύουμε τα δελφίνια και τις φάλαινες που ζουν στο Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο.


Η UNESCO ισχυρίζεται πως αυτή η επένδυση αποτελεί απειλή για τον Ύφαλο κι οχτώ μεγάλες, παγκόσμιες τράπεζες την έχουν ήδη απορρίψει. Τώρα εξαρτάται απ΄την Εθνική Τράπεζα της Ινδίας το αν θα προχωρήσει. Η επικεφαλής της Τράπεζας έχει χτίσει την καριέρα της πάνω στη φήμη ότι τσεκουρώνει τα «κακά δάνεια» -- γι’αυτό μια τεράστια, παγκόσμια εκστρατεία θα μπορούσε να την πείσει να εξετάσει εξονυχιστικά την αίτηση και να σταματήσει αυτό το εξωφρενικό σχέδιο.  

Άλλες τράπεζες έκαναν πίσω λόγω της πίεσης που δέχτηκαν απ΄τους πολίτες και μπορούμε να το επαναλάβουμε -- πρόσθεσε το όνομά σου για να πεις ΌΧΙ στο χειρότερο δάνειο του κόσμου. Όταν φτάσουμε το 1 εκατ. υπογραφές, θα ετοιμάσουμε μια αναλυτική έκθεση με τους οικονομικούς και περιβαλλοντικούς κινδύνους αυτής της επένδυσης και θα την παραδώσουμε στην επικεφαλής Bhattacharya, μαζί με νομικές προτάσεις και συνοδεία των ΜΜΕ:



Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος είναι ο μεγαλύτερος, ζωντανός οργανισμός στη Γη και φιλοξενεί χιλιάδες προστατευόμενα είδη. Μέσα στα τελευταία 30 χρόνια έχει χάσει περίπου τα μισά του κοράλλια, κυρίως λόγω της ρύπανσης απ΄τα ορυχεία και την κλιματική αλλαγή. Το Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel έγραψε ότι «αν συνεχιστεί έτσι, θα συμβεί το αδιανόητο: ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος μπορεί να πεθάνει.»   

Αυτό το ανεξέλεγκτο κυνηγητό άνθρακα δηλητηριάζει τον πλανήτη μας. Ο άνθρακας είναι το πιο βρώμικο ορυκτό καύσιμο και για να τον μεταφέρει ο Αντάνι στην Ινδία θα πρέπει επεκτείνει την ακτοπλοϊκή γραμμή ώστε τα φορτηγά πλοία να περνάνε μέσα απ΄τον Ύφαλο. Κάποιοι ισχυρίζονται πως η Ινδία χρειάζεται τον άνθρακά για να βγάλει το λαό της απ΄τη φτώχια, όμως ο Υπουργός άνθρακα της Ινδίας μόλις ανακοίνωσε πως η χώρα θα πρέπει να σταματήσει τις εισαγωγές άνθρακα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, δηλαδή πολύ πριν ολοκληρωθεί το ορυχείο στην Αυστραλία!

Οι εκστρατείες του Avaaz κι άλλων ομάδων, όπως επίσης κι οι σοβαρές αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του σχεδίου, ήταν οι λόγοι που τραπεζικοί όμιλοι όπως το Citigroup και η Deutsche έχουν πει ‘όχι’ στο σχέδιο του Αντάνι για την κατασκευή του ανθρακωρυχείου Carmichael. Τώρα, η Εθνική Τράπεζα της Ινδίας δέχεται πιέσεις απ΄τον τύπο και την αντιπολίτευση.     Το 69% των Ινδών δήλωσαν σε δημοσκόπηση πως είναι ενάντια στο σχέδιο. Ως επικεφαλής της εθνικής τράπεζας της χώρας, η Bhattacharya οφείλει να ακούσει την κοινή γνώμη, το ένα εκατομμύριο υπογραφές μας, τα μηνύματά μας, τις διαφημίσεις μας και τις εκθέσεις μας, και να ζητήσει απ΄το Διοικητικό Συμβούλιο να απορρίψει το δάνειο του Αντάνι. Πρόσθεσε τη φωνή σου τώρα για να φτάσουμε το ένα εκατομμύριο και να προστατεύσουμε τον ύφαλο απ΄το ανθρακωρυχείο: 
Adani

Πολλές φορές μέσα στο 2014, το κίνημά μας απέδειξε ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην πρόκληση και να αγωνιστούμε για να προστατεύσουμε το κλίμα μας για τις μελλοντικές γενιές. Εδώ και πολύ καιρό δίνουμε μάχη για το Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο .Ας συσπειρωθούμε ξανά για να τον σώσουμε απ’το καταστροφικό ανθρακωρυχείο.  

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ 





 https://secure.avaaz.org/el/india_great_barrier_reef_nonsam_lang/?bgEkogb&v=49542
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: