Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΦΩΚΙΔΑ, πως να "προκόψουμε" όταν...


Το βρήκαμε στο facebbok και το δημοσιεύουμε. Σαν να έχει απόλυτο δίκιο ο σχολιαστής!
Πως να "προκόψουμε" όταν δεν έχει γίνει καμιά ουσιαστική παρέμβαση στο λιμάνι εδώ και 40 χρόνια και το ίδιο συμβαίνει και με τους δρόμους; Με το δρόμο Ιτέα - Άμφισσα και τη συνέχειά του προς Μπράλο ξεκίνησε η ανάπτυξη οδικού δικτύου στο ελεύθερο ελληνικό κράτος (εδώ μπήκαν και τα πρώτα διόδια άλλωστε). Δεν είναι τυχαίο που το κομμάτι Θερμοπύλες - Αντίρριο ανήκει στον Ε65 που έχει την ίδια βαρύτητα με τον Ε75 στο ευρωπαϊκό δίκτυο. Κι όμως σήμερα η διέλευσή του "τρομάζει" τους οδηγούς. Μόλις πριν λίγες μέρες δημοσιοποιήθηκε το Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ) 2014 - 2025 που δεν περιλαμβάνει το δρόμο αυτό και δεν έχει ακουστεί κιχ. Όπως κιχ δεν ακούστηκε για τη μετατροπή του Κορινθιακού σε ένα είδος λίμνης με το μπλοκάρισμα εισόδου μεγάλου αριθμού πλοίων από τη γέφυρα. Εδώ "προκοπή" είναι να φτιάχνουμε φυλακές και δρόμους προς αυτές.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η Φωκίδα είναι δύσκολα προσβάσιμη στην υπόλοιπη Ελλάδα. Θέλει σήραγγα στο 51 ώστε να ενώσει Γραβιά με Άμφισσα χωρίς στροφές. Ένας ταξιδιώτης από Θεσσαλία φτάνει εύκολα σχετικά στην Γραβιά και μετά αναλώνει άλλο τόσο χρόνο να βγει από Γραβιά στον Κορινθιακό. άσε την επικινδυνότητα. Η Φωκίδα στην αρχαιότητα ήταν το πέρασμα από Βορρά προς Νότο....και σήμερα έχει τελείως αγννοηθεί ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ...όλοι οι δρόμοι της χρησιμοποιούνται για ένα και μόνο σκοπό : Την μεταφορά βωξίτη...

Ανώνυμος είπε...

Α ρε κολλημένοι με τον βωξίτη. Ο βωξίτης σας φταίει για όλα. Σε λίγο θα μας πείτε ότι το τούνελ κάτω από τον 51 δεν φτιάχνεται επειδή η περιοχή έχει μεταλλευτική προτεραιότητα και όπου υπάρχουν μεταλλεία σε απόσταση κάποιων χιλιομέτρων απαγορεύεται κάθε σκέψη για τούνελ. Ή μήπως έτσι είναι; Ρε συμπολίτες κορόιδα ταλαιπωρημένα, βιασμένα και ξεχασμένα, για ψάξτε το μήπως έτσι είναι ! Όχι τίποτα άλλο, αν είναι έτσι και το πω εγώ την δουλειά μου θα χάσω και άμα το γράψετε στο Καρτερία πάλι απίστευτο θα είναι. Για ψάξτε ρε συντοπίτες τι σας φταίει μπας και ξεκολλήσει το κεφάλι σας από τον βάλτο του νταβατζή και δούμε άσπρη μέρα.

Ανώνυμος είπε...

Λιγουλακι να αντιλαμβανοσαστε το ουσιαστικο σας συμφερον δεν θα γραφατε τετοιες μαλακιες...