Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Πέτρος Βέργος : "Στο δρόμο για τις εκλογές"- άρθρα αναγνωστών



Ακούμε τις τελευταίες μέρες στα διάφορα πάνελ των καθεστωτικών ΜΜΕ και στο διαδίκτυο, να κατηγορείτε σύσσωμη η αντιπολίτευση ότι δεν σεβάστηκε το θεσμό της εκλογής ΠτΔ.

Ότι χρησιμοποίησε την κορυφαία αυτή διαδικασία για να εκβιάσει και να σύρει την χώρα σε εκλογές και στον εκτροχιασμό από το πρόγραμμα στο οποίο μας έχουν βάλλει οι «φίλοι» μας οι Ευρωπαίοι. Θεωρώ ότι σε μια Προεδρική Δημοκρατία η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του Προέδρου, θα μπορούσε πράγματι να αποτελέσει κορυφαία διαδικασία.

Σε μια προεδρευόμενη Δημοκρατία όμως, σαν την δική μας, όπου ο Πρόεδρος έχει έναν καθαρά διακοσμητικό ρόλο, θα μου επιτρέψετε πρώτον να διαφωνήσω με το «κορυφαίο» του πράγματος και δεύτερον για το πώς είναι δυνατόν ένας Πρόεδρος με ένα ρόλο … «γλάστρας» (κυριολεκτικά), με μόνα δικαιώματα να παρίσταται σε «πριβέ» παρελάσεις, να υπογράφει καθ’ υποβολή Προεδρικά Διατάγματα και Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου εναντίον του λαού του, να αποτελεί ταυτόχρονα σύμβολο Εθνικής ομοψυχίας, ενότητας και σταθερότητας...

Άλλωστε το πρόσωπο του Προέδρου δεν είναι επιλογή του λαού, αλλά μια ακόμη συνδιαλλαγή του πολιτικού κατεστημένου, το οποίο κατεστημένο δεν εξετάζει καν το ενδεχόμενο να το αλλάξει όλο αυτό. Γιατί το μόνο πράγμα που πραγματικά το απασχολεί είναι η επιβίωσή του και η παραμονή του στην εξουσία. Επίσης και το επιχείρημα που ακούγεται, ότι η εκλογές αυτές "που δεν τις θέλει ο λαός" (!!!) προκαλούν πολιτική αστάθεια είναι αίολο.

Πως είναι δυνατόν οι της συγκυβέρνησης να προσπαθούν παντοίο τρόπο να μπλοκάρουν την κορυφαία έκφανση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας που είναι η εκλογική διαδικασία, ισχυριζόμενοι ότι είναι πρόβλημα και ότι δημιουργεί αστάθεια στο πολιτικό σύστημα; Δεν γνωρίζουν ότι η ίδια η προεδρευόμενη δημοκρατία τους, προκαλεί από μόνη της αβεβαιότητα για τον χρόνο των εκλογών;
Γι’ αυτό άλλωστε υποβόσκει πάντα η πολιτική αστάθεια και η κυβέρνηση διατρέχει πάντα τον κίνδυνο της πτώσης;
Με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να φοβάται πάντα το πολιτικό κόστος και να αναζητεί στηρίγματα σε εξωθεσμικά κέντρα εξουσία, όπως π.χ. τα ΜΜΕ κ.λ.π. Μιλούν οι διάφοροι βουλευτές και υπουργοί της συγκυβέρνησης για το πόσο κοπίασαν να σώσουν την χώρα, το πόσο μεγάλο ήταν το φορτίο που σήκωσαν όλα αυτά τα χρόνια για να μην πτωχεύσει η χώρα και φυσικά το δυσανάλογο πολιτικό κόστος που επωμίστηκαν, εκτοξεύοντας κατηγορίες κατά πάντων, όσων δεν έδωσαν με την ψήφο τους την συγκατάθεσή τους για την παραμονή αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία, ώστε να προλάβει (η κυβέρνηση) να υλοποιήσει όλες τις υποσχέσεις της προς την Τρόϊκα και τα κοράκια των αγορών.

Διαλαλούν οι ‘’θεματοφύλακες’’ του πολιτεύματος στα κανάλια το πόσο καλά και ορθά έπραξαν θεωρώντας ως μέγα «επίτευγμα» την σημερινή κατάντια της Ελλάδος και «σώσιμο» την εξαθλίωση και του Ελληνικού λαού. Και φυσικά σε κάθε πρόταση που αρθρώνουν φροντίζουν να γίνετε αναφορά και στη «Δημοκρατία». Μια έννοια που μαζί με το σύνταγμα της χώρας, έχει κακοποιηθεί όσο τίποτε άλλο, ειδικά στα χρόνια των μνημονίων. Για να εκλεγεί όμως Πρόεδρος Δημοκρατίας, απαραίτητη και βασική προϋπόθεση είναι να έχουμε δημοκρατία. Και το ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί είναι ΕΧΟΥΜΕ;

Είναι δημοκρατία όποιος δεν ψηφίζει για πρόεδρο να αποτελεί όνειδος και να θεωρείται επικίνδυνος; Είναι δημοκρατία να «μαυρίζεις» ένα κόμμα στις εκλογές και αυτό να σε κυβερνά; Είναι δημοκρατία να πληρώνεις (ενφια) ενοίκιο στο σπίτι σου; Είναι δημοκρατία να σου κόβουν με το έτσι θέλω το μισθό ή την σύνταξη; Είναι δημοκρατία να χάνεις απ’ τη μια στιγμή στην άλλη την δουλειά σου και το σπίτι σου; Είναι δημοκρατία να διαλύονται οικογένειες για μια κατασκευασμένη κρίση; Είναι δημοκρατία να αυτοκτονεί ο κόσμος; Είναι δημοκρατία να διαλύεται η ζωή σου επειδή κάποιοι, τους οποίους ούτε καν γνωρίζεις, το αποφάσισαν; Είναι δημοκρατία να δανείζονται οι τραπεζίτες, να τα τσεπώνουν και να μας φορτώνουν το χρέος τους; Αυτό που περιγράφω μπορείς να το ονομάσεις καθεστώς ή δικτατορία ή τρομοκρατία ή όπως αλλιώς θέλεις αλλά …Δημοκρατία δεν είναι.

Ας μην επαίρονται λοιπόν για τα κατορθώματά τους οι εγκάθετοι του συστήματος ήτοι αυτοί είναι κυβερνητικοί, ήτοι οι διάφορες «πατερίτσες» τους. Άλλωστε για το τελευταίο, αυτοί είναι και οι πρώτοι διδάξαντες. Ένα άλλο πολύ σοβαρό ζήτημα που κάποιοι προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν πολιτικά, είναι το ζήτημα της αναθεώρησης του συντάγματος. Προσπάθησαν να το χρησιμοποιήσουν σαν μοχλό πίεσης προς τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι αν δεν ψηφίσουν για ΠτΔ θα χαθεί και η ευκαιρία της αναθεώρησης του συντάγματος για πολλά χρόνια, αλλά κανένας απο ατούς δεν απαντά στην ερώτηση γιατί δεν ακούμπησαν το θέμα τα τελευταία δυόμιση χρόνια που κυβερνούν αυτοί. Σημασία όμως έχει ότι η προεδρολογία έλαβε τέλος, με το κοινοβούλιο να αποφασίζει ότι δεν θα εκλεγεί ΠτΔ από την παρούσα βουλή.

Ήλθε επιτέλους η ώρα της Δημοκρατίας και της Ευθύνης των Πολιτών. Έφτασε η στιγμή να αρχίσει να ξεκουμπίζεται ο Μνημονιακός συρφετός, που έχει λεηλατήσει την κοινωνία, εκποιήσει την δημόσια περιουσία και τους φυσικούς πόρους, εξευτελίσει το Σύνταγμα, την Δικαιοσύνη, την Αξιοπρέπεια, διαλύσει το κράτος και ευτελίσει τη χώρα.
Ήδη ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος και καλά θα κάνουν όσοι υποψήφιοι κατέβουν στις εκλογές, να προσέξουν πάρα πολύ καλά, όταν θα απευθύνονται στον Ελληνικό λαό.
Να αφήσουν κατά μέρος αυτή την φορά τους εκβιασμούς, τα ψευτοδιλήμματα, τα «δεν θέλει εκλογές ο λαός». Γιατί αυτή την φορά δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν το γνωστό «κοπάδι» άλλων εποχών. Τα φοβικά σύνδρομα που θέλουν να σπείρουν δεν περνάνε πια σε κανένα.
Αυτή την φορά θα έχουν να αντιμετωπίσουν μεταξύ άλλων κοινωνικών ομάδων και τους άνεργους, τους άστεγους, τους χρεωμένους, τους εξαθλιωμένους, τους εργαζόμενους με τους πετσοκομμένους μισθούς, τους συνταξιούχους των 350 €, τους ανασφάλιστους, τους αγανακτισμένους, τους συγγενείς αυτών που αυτοκτόνησαν λόγω των μνημονιακών πολιτικών, αυτούς που ζουν στα όρια ή κάτω από τα όρια της φτώχειας και τους περισσότερο από κάθε άλλη φορά ενημερωμένους και υποψιασμένους πολίτες.

Εάν λοιπόν δεν θέλουν να βρεθούν προ εκπλήξεων θα πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ. Έφτασε επιτέλους η ώρα της Αλήθειας και οι Έλληνες θα διορθώσουν το λάθος που έκαναν στις εκλογές του 2012. Έφτασε επιτέλους η ώρα του Λαού που θα αποδώσει δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της Ελλάδας.

 ΒΕΡΓΟΣ ΠΕΤΡΟΣ (http://petrosdiver.blogspot.com)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΥΡΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΚΟΥΡΝΙΑΣΑΝΕ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ???

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΩΝ 1.00 ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑ-ΛΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ? ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ π.χ. ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΓΝΩΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕ ΥΠΟΒΟΗΘΗΜΑΤΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΡΕΜΜΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ??? ΑΣ ΜΗΝ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΟΙ , ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ . ΚΑΙΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΜΕΤΑ !!!! ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ , ΜΗΝ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΒΡΗΚΑΝΕ ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ .