Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Τα πάνω-κάτω στα ζυμαρικά φέρνει καινοτόμο ελληνικό προϊόν - Υπάρχουν και Επιχειρηματίες σ αυτή την χώρα..

Τα πάνω-κάτω στα ζυμαρικά φέρνει καινοτόμο ελληνικό προϊόν
Η κρίση μπορεί να μας ταλαιπωρεί όμως για πολλούς επιχειρηματίες είναι και η ευκαιρία να αναδείξουν τις εταιρείες τους μέσα από καινοτόμα προϊόντα.

Αυτόν τον δρόμο σίγουρα τον ξέρει καλά η εταιρεία Fereikos Helix που δραστηριοποιείται στην δημιουργία ανοιχτών σαλιγκαροτροφικών μονάδων ολοκληρωμένου βιολογικού κύκλου. Αυτή, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια Μαίρη Βλάχου, κυκλοφόρησε προ ημερών ένα καινοτόμο προϊόν το οποίο πιστεύει ότι θα προκαλέσει αίσθηση στην εσωτερική αγορά, ενώ ήδη ξεκίνησε να "παίζει μπάλα" στο εξωτερικό.
Πρόκειται για ταλιατέλες που περιέχουν σαλιγκάρια -φαίνονται μαύρες κουκίδες και τίποτα άλλο- και ήδη έχουν φύγει οι πρώτες παραγγελίες στην Καταλονία και ακολουθεί η Κύπρος. Το συγκεκριμένο προϊόν, το οποίο κυκλοφορεί σε δύο κωδικούς, συζητάται να μπει και σε μεγάλη ελληνική αλυσίδα, χωρίς όμως τίποτα ακόμη να έχει υπογραφεί, σημείωσε η ίδια.
Η εταιρεία προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της σε παραγγελίες που έχει, συνεργάζεται με πληθώρα εκτροφέων σαλιγκαριών που φθάνουν τους 178 στην Ελλάδα, τους 6 στην Κύπρο, τους 3 στην Ισπανία, ενώ διατηρεί και μία συνεργασία με Γερμανία. Συνομιλώντας μαζί της, μας επεσήμανε ότι φέτος η εταιρεία θα διαχειριστεί περί τους 400 τόνους σαλιγκαριών από 270 τόνους που ήταν πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 35-40%. Αξιοσημείωτο δε είναι ότι το 87% της φετινής παραγωγής από 80% πέρυσι διοχετεύτηκε σε 11 αγορές, αν και οι περισσότερες πωλήσεις της πραγματοποιούνται στην Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία. 

Αναφερόμενη στο μέλλον, η Μαίρη Βλάχου τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης που έχει κατακτήσει η εταιρεία στο εξωτερικό, ενώ μας αποκάλυψε ότι θα υπάρχουν και προϊοντικές εξελίξεις καθώς το ερχόμενο Πάσχα η εταιρεία σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί και στα έτοιμα φαγητά.
Ολοκληρώνοντας τόνισε την ουσιαστική και μάλιστα δωρεάν βοήθεια που προσφέρει το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ τόσο στην Fereikos όσο και γενικότερα στις μικρές επιχειρήσεις προκειμένου να προχωρήσουν σε στοχευμένες ενέργειες ενδυνάμωσης της θέσης τους στην αγορά, υποστηρίζοντας και χρηματοδοτώντας την στρατηγική των εξαγωγών.
 

Η Fereikos Helix, με έδρα την Κόρινθο, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στα τέλη του 2007 και ασχολείται με τη δημιουργία ανοιχτών σαλιγκαροτροφικών μονάδων ολοκληρωμένου βιολογικού κύκλου.
Το όνομα της εταιρίας προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη “φερέοικος”, από τα λήμματα ¨φέρω¨ και ¨οίκος¨, η οποία κυριολεκτικά σημαίνει κουβαλώ το σπίτι μου και είναι η λέξη που χαρακτηρίζει το σαλιγκάρι.
Φέρνοντας έτσι στο φως αυτή την αρχαία σύνθετη λέξη, η οποία δεν χρησιμοποιείται πλέον στην Ελλάδα, θέλουμε να αποδείξουμε πως τα σαλιγκάρια έχουν σημαδέψει ανά τους αιώνες την παράδοση και τις γευστικές προτιμήσεις του ανθρώπου.
Η Fereikos Helix, εκτός από την εμπορία φρέσκων σαλιγκαριών έχει δημιουργήσει επίσης μια σειρά τυποποιημένων προϊόντων την «Φερέοικος».
Τα προϊόντα «Φερέοικος» προέρχονται αποκλειστικά από ανοιχτά εκτροφεία ολοκληρωμένου βιολογικού κύκλου, προσφέρονται σε πρακτικές συσκευασίες, είναι καθαρισμένα, προβρασμένα και έτοιμα για μαγείρεμα μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, χωρίς την χρονοβόρο διαδικασία του καθαρίσματός τους.
Το 2009 η εταιρία μας βραβεύτηκε με το «Χρυσό Σαλιγκάρι». Το 2011 έλαβε το Βραβείο «Στέλιος Χατζηιωάννου - Επιχειρηματικό Ξεκίνημα της Χρονιάς».
Το 2013 βραβεύθηκε ως Εθνικός Πρωταθλητής από τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας και έγινε μέλος της Endeavor, στο πιο αποκλειστικό δίκτυο επιχειρηματιών στον κόσμο.
 
Δέσποινα Καραγιαννοπούλου
www.reporter.gr 



Δεν υπάρχουν σχόλια: