Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση- παρέμβαση από τον Σαμαρά . "Ναι στον πρόεδρο για να αποφύγουμε την μοιραία πολιτική περιπέτεια της χώρας"



Ανακοίνωση εξέδωσε λίγα λεπτά νωρίτερα το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ενόψει της αποψινής κρίσιμης πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καλεί τους βουλευτές, να ψηφίσουν έχοντας στο μυαλό τους τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και το Σύνταγμα ενώ υπογραμμίζει πως το "ναι" στον πρόεδρο δεν σημαίνει ναι στην κυβέρνηση.

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού:

"Απόψε διεξάγεται η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ψηφοφορία κατά την οποία, η θετική ψήφος των Βουλευτών, βεβαίως δεν εκλαμβάνεται ως ψήφος υπέρ της Κυβέρνησης. Αλλά ως απόφαση υπεράσπισης του Συντάγματος και σεβασμού του ίδιου του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως και ως αποφυγή μιας πολιτικής περιπέτειας που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας".


Πηγή: www.lifo.gr


1 Ανακοίνωση εξέδωσε λίγα λεπτά νωρίτερα το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ενόψει της αποψινής κρίσιμης πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καλεί τους βουλευτές, να ψηφίσουν έχοντας στο μυαλό τους τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και το Σύνταγμα ενώ υπογραμμίζει πως το "ναι" στον πρόεδρο δεν σημαίνει ναι στην κυβέρνηση. Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού: "Απόψε διεξάγεται η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ψηφοφορία κατά την οποία, η θετική ψήφος των Βουλευτών, βεβαίως δεν εκλαμβάνεται ως ψήφος υπέρ της Κυβέρνησης. Αλλά ως απόφαση υπεράσπισης του Συντάγματος και σεβασμού του ίδιου του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως και ως αποφυγή μιας πολιτικής περιπέτειας που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας". Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: