Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Λιγότερη γραφειοκρατία . Εθνικό Ποινικό Μητρώο με ένα απλό «κλικ»



Την καθιέρωση του Εθνικού Ποινικού Μητρώου, ηλεκτρονικού εργαλείου που αναμένεται να λύσει τα χέρια πολιτών και δημόσιας διοίκησης με ένα απλό «κλικ», επισφράγισε
η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, ο υπουργός Δικαιοσύνης  Χαράλαμπος Αθανασίου παρουσίασε τη λειτουργία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Εθνικού Ποινικού Μητρώου, μέσω του οποίου καταχωρίζονται και υπόκεινται σε διαχείριση με συστηματικό τρόπο τα ποινικά μητρώα των πολιτών.

Το σύστημα καλύπτει 165 Εισαγγελίες Πρωτοδικών, Πρωτοδικεία, Εισαγγελίες Εφετών και Εφετεία ανά την επικράτεια, σε 63 πόλεις της χώρας. Υλοποιήθηκε από την ένωση εταιρειών UniSystems και Singular Logic, και συγχρηματοδοτήθηκε από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους μέσω ΕΣΠΑ, με στόχο την απλούστευση των εσωτερικών διαδικασιών, τον περιορισμό των δαπανών, τη γρήγορη και αποτελεσματική καθημερινή εξυπηρέτηση χιλιάδων πολιτών που αιτούνται αντίγραφο Ποινικού Μητρώου.  

«Στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η ηλεκτρονική δικαιοσύνη αποτελεί στρατηγικό μας στόχο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αθανασίου.

«Συνεχίζουμε ακούραστοι τη μάχη μας απέναντι στη γραφειοκρατία, και τις καθυστερήσεις, και σύντομα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε και άλλες πρωτοβουλίες μας στον τομέα αυτό». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: