Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Τουρισμός:Από ρεκόρ σε ρεκόρ το Ελ. Βενιζέλος



Η επιβατική κίνηση του Νοέμβριου για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια ξεπέρασε το 1 εκ. επιβάτες 

Σε αυξανόμενους ρυθμούς συνεχίζεται η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος της Αθήνας, σημειώνοντας υψηλά ποσοστά στην συνολική κίνηση.



Η ανάκαμψη της οικονομίας, οι low cost πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών αλλά και η συνεχής ζήτηση για την Αθήνα έχουν διατηρήσει την κίνηση σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Ο φετινός Νοέμβριος σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο αερολιμένος Αθηνών αγγίζει ποσοστά ρεκόρ για την εποχή αφού σε σχέση με τον ίδιο μήνα την περσινή χρονιά καταγράφει αύξηση της τάξης του 27,4%.

Ο προηγούμενος μήνας, από άποψη επιβατικής κίνησης διατήρησε τις υψηλές επιδόσεις του Οκτωβρίου τόσο στην κίνηση του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.

Η επιβατική κίνηση του Νοέμβριου για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια ξεπέρασε το 1 εκ. φθάνοντας συνολικά το 1.038.534.

Η επιβάτες τους εσωτερικού συνέχισαν την εντυπωσιακή τους άνοδο, η οποία μεταφράζεται σε ποσοστό σε 38,7% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2013.

Το περασμένο μήνα οι ταξιδιώτες του εσωτερικού ανέρχονται στους 391.529  σημαντικά αυξημένοι από πέρυσι που δεν είχαν ξεπεράσει τους 282.329.

Οι επιβάτες του εξωτερικού συνεχίζουν σταθερά να αυξάνονται διατηρώντας τα υψηλά ποσοστά. Το Νοεμβρίου του 2014  ποσοστιαία αύξηση αγγίζει το 21,4%. Το περασμένο μήνα ταξίδεψαν συνολικά 647.005 επιβάτες σε αντίθεση με πέρυσι που δεν ξεπέρασαν τους 533.125.

Την ίδια στιγμή η Αθήνα συνεχίζει να βρίσκεται στις προτιμήσεις των επιβατών. Οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την πρωτεύουσα κατέγραψαν σημαντική άνοδο (28%), που αντικατοπτρίζει την ελκυστικότητα της Αθήνας και ως προορισμό και εκτός τουριστικής περιόδου αιχμής.

Η ανοδική εξέλιξη της κίνησης τους προηγούμενος μήνες αναμένεται να συνεχιστεί και τον Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: