Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

ΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ!! ΞΕΠΕΡΝΑ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ Η ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ!

Ένας πρωθυπουργός σε πανικό!

Ξεπερνά κάθε όριο η τρομολαγνεία
 
Του Βασίλη Σκουλαράκου
 
Εγκλωβισμένος σε επικίνδυνες πολιτικές ισορροπίες, που υπαγορεύονται από το... πρυτανείο των Βρυξελλών και του Βερολίνου, φαίνεται πως είναι ο Α. Σαμαράς.
 
Η εικόνα του πρωθυπουργού τον τελευταίο μήνα φανερώνει πανικό και απόγνωση, με τον ίδιο να πρωτοστατεί σε ανεδαφικές επιθέσεις κατά της αντιπολίτευσης.
 
Με στόχο να μαζέψει τους 180, ο Α. Σαμαράς έχει κηρύξει ολοκληρωτικό πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Χωρίς επιχειρήματα και προτάσεις, κυβέρνηση και πρωθυπουργός έχουν ξεπέσει σε ένα θλιβερό τροπάρι κινδυνολογίας.
 
Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, πρώτος απ' όλους, επανέφερε όλα τα εκβιαστικά διλήμματα που είχαν τεθεί το 2012 στους πολίτες για το ευρώ και τον κίνδυνο εξόδου (grexit).
 
Την ίδια ώρα που λέει ότι η Ελλάδα έχει αποφύγει τους κινδύνους, ταυτόχρονα επαναφέρει τα "εφιαλτικά" σενάρια, δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας τόσο στους Έλληνες πολίτες όσο και στις αγορές.
 
Ο κ. Σαμαράς έφτασε στο σημείο να μιλήσει για επερχόμενο χάος στην περίπτωση που αποβεί άκαρπη η διαδικασία της προεδρικής εκλογής και οδηγηθούμε σε πρόωρες εθνικές εκλογές.
Επικαλέστηκε μάλιστα κάθε αρνητική εκτίμηση που έχει διατυπωθεί στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, από οικονομικούς οίκους, τράπεζες και επενδυτικά κεφάλαια. Αυτούς δηλαδή που οδήγησαν τη χώρα στον πάτο, τα "κοράκια" της παγκόσμιας τοκογλυφίας, ο κ. Σαμαράς τους επικαλείται για να τρομοκρατήσει το λαό.
 
Κατά τον πρωθυπουργό, για όλα τα αδιέξοδα που προβάλλουν, από το πάγωμα των συνομιλιών με την τρόικα, τις συνεχείς μεταθέσεις των αποφάσεων των εταίρων για την έξοδο από το Μνημόνιο και την άρνησή τους να επανεκτιμήσουν τη βιωσιμότητα του χρέους, ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ!
Παράλληλα έχουν επιστρατευθεί και οι... εταίροι και τα... παπαγαλάκια τους, οι οποίοι με εμπρηστικές δηλώσεις προσπαθούν να διασώσουν τους "εκλεκτούς" στην Αθήνα. Ο ίδιος ο Γιουνκέρ άλλωστε, με μια ακόμη ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, εξέφρασε την ελπίδα να παραμείνουν στην ελληνική κυβέρνηση πρόσωπα "οικεία".
 
Είναι δεδομένο πως η πίεση θα συνεχιστεί τις ημέρες που απομένουν μέχρι την πρώτη ψηφοφορία και μάλιστα σε τόνους "εμφυλιοπολεμικούς". Στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και ΕΕ και ΔΝΤ θα υψώσουν τόσο πολύ τους τόνους, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασώσουν τους "πρόθυμους των Αθηνών".
 
Στο πρωθυπουργικό επιτελείο θεωρούν ότι ακόμη και αν στην πρώτη ψηφοφορία το αποτέλεσμα δεν δείξει δυναμική εκλογής, τα μηνύματα που στέλνουν οι αγορές και ο προβληματισμός που δημιουργείται στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θα επιδράσουν καταλυτικά στις επόμενες ψηφοφορίες.
Ο Α. Σαμαράς είναι ένας εγκλωβισμένος και απελπισμένος πρωθυπουργός. Ένας πολιτικός που βλέπει το πολιτικό τέλος να (ξανά)έρχεται... Έχοντας χάσει την ψυχραιμία του επιδίδεται σε έναν εμπαθή και άνευ ουσίας και επιχειρημάτων πολιτικό λόγο.
 
Ο κ. Σαμαράς δεν έχει αντιληφθεί ότι 5 χρόνια μετά η κοινωνία δεν τρομοκρατείται. Το έργο ο λαός το έχει ξαναδεί και δεν θα πέσει ξανά στην παγίδα. Παρέα με τον κ. Βενιζέλο κατέστρεψε τα εισοδήματα των νοικοκυριών και κατάντησε τους πολίτες χωρίς ελπίδα.
 
Όσοι πιστεύουν ότι οι Έλληνες θα επηρεαστούν από τις κινδυνολογικές ρητορείες τους, γελιούνται. Μόνους βοηθούς σ' αυτή την προσπάθεια επιβίωσης θα έχουν μόνο τους... εταίρους και κάποιους πολιτικούς τύπου Γεωργιάδη, Βορίδη και Χρυσοχοΐδη, που δεν δίστασε να πει ότι όσοι δεν ψηφίσουν Πρόεδρο θα είναι υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί στη χώρα. Ποιος; Ο πολιτικός που ψήφισε το Μνημόνιο χωρίς καν να το διαβάσει.
 
Το ποτάμι πίσω δεν γυρνά. Οι πανικοβλημένοι δεν μπορούν πλέον να πανικοβάλλουν. Οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό θα είναι ραγδαίες και ο λαός θα στείλει σπίτι τους όσους υποθήκευσαν το μέλλον το δικό του και των παιδιών του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΒΟΥΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΛΑΣΠΗ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ Σ ΑΥΤΗ ΖΕΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΤΣΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΜΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΔΙΟΜΙΣΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΛΙΜΠΑ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΑΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΣΩΤΗΡΑΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ. ΕΜΑΣ ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΠΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.
ΣΑΜΑΡΑ, ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΗΣ ΚΟΝΤΗΣ ..... ΤΗΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΙ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΗ. ΜΗΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ; ΜΗΠΩΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ; ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ; ΠΑΡΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ: ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΟΥΤΕ ΕΣΕΝΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.