Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

“Η φωτιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε τρία σημεία”

Σύμφωνα με δήλωση επιβάτη του Norman Atlantic που διασώθηκε.






Για απουσία του πληρώματος τα πρώτα κρίσιμα λεπτά έκανε λόγο ο Φώτης Τσαντακίδης, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους επιβάτες που επιβιβάστηκαν στην πρώτη λέμβο που καθελκύστηκε από το φλεγόμενο πλοίο Norman Atlantic.

Μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι δεν χτύπησε ούτε συναγερμός, ενώ, επικαλούμενος μαρτυρία οδηγού, ανέφερε ότι η πυρκαγιά στο γκαράζ του πλοίου εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε τρία σημεία (στο πίσω μέρος, το μπροστινό και στη μέση).

"Είδαμε καπνούς, ακούγαμε εκρήξεις, αλλά δεν χτύπησε συναγερμός και δεν υπήρχε συντονισμός", δήλωσε. Μάλιστα, ανέφερε ότι υπήρχαν και οδηγοί που κοιμούνταν στα φορτηγά τους μέσα στο γκαράζ, όταν ξέσπασε η φωτιά.

Περιγράφοντας το πώς διασώθηκε, ανέφερε ότι στη λέμβο ανέβηκαν περίπου 60 άτομα, και γυναίκες και παιδιά, ενώ χωρούσαν και άλλοι, όμως δεν υπήρχε συντονισμός.

Κατά την προσπάθεια μετεπιβίβασης από τη λέμβο στο παραπλέον πλοίο Spirit Of Piraeus, χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα κύματα. "Κατεβήκαμε κάτω, χτυπούσαμε πάνω στο καράβι, ήταν τρομερά, πάρα πολύ κακός ο καιρός.

Αρχικά πλησίασε το πλοίο, δεν μπορούσε, μας χτυπούσε, μετά πλησιάσαμε κι εμείς...

Ανεβήκαμε μόνοι μας με σκάλα" ανέφερε. Σύμφωνα με τον κ. Τσαντακίδη, στη λέμβο επέβαινε και ένας Ιταλός παπάς, ο οποίος στην προσπάθειά του να μετεπιβιβαστεί, έπεσε στη θάλασσα.


Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: