Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Reuters: Η Κίνα μπλοκάρει το Gmail.

Το 'μεγάλο ψηφιακό τοίχος' δεν θέλει την Google στη χώρα. .


Άλλη μια περίπτωση online λογοκρισίας στην Κίνα, που αποδίδεται στο προηγμένο σύστημα ελέγχου του Internet με την ονομασία Great Firewall.


Την εξάλειψη κάθε δραστηριότητας της Google στην Κίνα, καταδεικνύει το μπλοκάρισμα του Gmail, της δημοφιλούς υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για την οποία όπως όλα δείχνουν ευθύνεται το λεγόμενο Great Firewall, τo πιο προηγμένο σύστημα online λογοκρισίας του κόσμου, σύμφωνα με το Reuters.

Την αναφορά για το μπλοκάρισμα μεγάλου αριθμού ηλεκτρονικών διευθύνσεων του Gmail στην χώρα, έκανε την Παρασκευή το γνωστό για τη δράση του κατά της κινεζικής λογοκρισίας σάιτ, GreatFire.org, με τους χρήστες αλλά και την Google να επειβεβαιώνουν τη διακοπή υπηρεσιών σήμερα, Δευτέρα .

Συντάκτης του σάιτ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "Η κινεζική κυβέρνηση προσπαθεί να εξαλείψει την παρουσία της Google στην Κίνα, αλλά και να αποδυναμώσει την παρουσία της στο εξωτερικό".
H Google από την πλευρά της ανέφερε σήμερα, Δευτέρα, σε πολλά ειδησεογραφικά μέσα ότι παρατήρησε την πτώση στο traffic της υπηρεσίας Gmail μέσα στο Σαββατοκύριακο και ότι μετά από εξονυχιστικό έλεγχο δεν παρατήρησε το παραμικρό πρόβλημα από την δική της πλευρά.

Να σημειωθεί ότι από το περασμένο καλοκαίρι και συγκεκριμένα από τις 4 Ιουνίου, ημερομηνία της 25η επετείου των αιματηρών επεισοδίων στην Πλατεία Τιεν Αν Μεν του Πεκίνου, παρατηρήθηκαν οι πρώτες εκτεταμένες παρεμβολές στη λειτουργία των υπηρεσιών της Google στη χώρα.

 Πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας δηλώνει πλήρη άγνοια για το μπλοκάρισμα του Gmail σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση κάνει ότι είναι εφικτό για την εύρυθμη λειτουργία εταιρειών της αλλοδαπής στην Κίνα.


Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: