Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΟΤΕ φέρνει το παγκόσμιο δίκτυο WiFi Fon στην Ελλάδα . Περισσότερα από 13 εκατομμύρια σημεία δωρεάν πρόσβασης σε όλο τον κόσμο




H Fon αποτελεί το μεγαλύτερο WiFi δίκτυο στον κόσμο βασισμένο στο μοντέλο του διαμοιρασμού των συνδέσεων των χρηστών.
Με απλά λόγια πρόκειται για ένα δίκτυο φτιαγμένο από τους χρήστες για τους χρήστες που συνεχώς επεκτείνεται απελευθερώνοντας το Internet σε όλο τον κόσμο.

Ήδη η FON διαθέτει 13 εκατομμύρια σημεία ανά τον κόσμο στα οποία οι χρήστες τους μπορούν να έχουν δωρεάν σύνδεση στο Internet μέσω των WiFi spots, ακόμα δηλαδή και όταν βρίσκονται έξω από το σπίτι τους .

Η υπηρεσία αυτή ήρθε πλέον και στην Ελλάδα, μετά από την επιτυχή έναρξη της συνεργασίας του ΟΤΕ με την FON και προσφέρεται δωρεάν και αποκλειστικά σε όλους τους συνδρομητές του OTE Double Play. H φιλοσοφία της υπηρεσίας αυτής είναι τόσο πρωτοποριακή στην αρχική της σύλληψη όσο και έξυπνη στη λειτουργία της αφού βασίζεται στο "μοίρασμα" του Internet. Στην ουσία με την ενεργοποίηση της υπηρεσίας στο router του συνδρομητή ΟΤΕ Double Play, δημιουργείται ένα νέο, διακριτό, δημόσιο WiFi δίκτυο μέσω του οποίου διαμοιράζεται με ασφάλεια ένα μικρό μέρος της σύνδεσης.

Αυτομάτως, ο χρήστης που διαμοιράζει, έχει το δικαίωμα να συνδεθεί δωρεάν σε όποιο από τα χιλιάδες WiFi Spots στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό επιθυμεί χρησιμοποιώντας απλά το όνομα πρόσβασης & κωδικό της Internet σύνδεσής του.

Το παγκόσμιο «φαινόμενο» της Fon μετράει κιόλας 150.000 σημεία διαθέσιμα για δωρεάν σύνδεση στην Ελλάδα, ενώ ανά πάσα στιγμή οι χρήστες μπορούν μέσω του otemywifi.gr ή των δωρεάν ΟΤΕ Fon apps (για Android & iOS) να βρουν στο χάρτη ένα WiFi Spot, εντός ή εκτός Ελλάδας (Γερμανία, Ην. Βασίλειο, Γαλλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, κ.α.)

Η υπηρεσία αφορά αποκλειστικά τους συνδρομητές ΟΤΕ Double Play και η ενεργοποίηση της γίνεται εύκολα μέσω του ote.gr (login στο My OTE και ενεργοποίηση του OTE My WiFi στην ενότητα My Internet) ή καλώντας δωρεάν από σταθερό ΟΤΕ στο 13888.


 Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: